HDP'den Demirtaş'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama!

TAKİP ET

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, göğsünde sancı ve nefes alamama şikayetiyle yeniden hastaneye kaldırıldığı iddialarıyla ilgili HDP'den son dakika açıklaması yapıldı. HDP, Demirtaş'ın önceki rahatsızlığından kaynaklanan tetkikler için hastaneye kaldırıldığını açıklayarak, "Genel durumu iyidir, yapılan haberler doğru değildir" denildi.

Reklam
Reklam

HDP, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yeniden hastaneye kaldırıldığına yönelik iddiaları yalanladı. HDP 'den yapılan açıklamada, Selahattin Demirtaş'ın, bugün saat 17.30'da gastroenteroloji bölümünde tetkikleri yapıldığı ve saat 19.30'da cezaevine geri döndüğü belirtildi.

"TETKİKLER İÇİN HASTANEYE GİTTİ"

Halkların Demokratik Partisi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Demirtaş'ın bugün 17:30'da gastroenteroloji bölümünde, daha önce verilen randevu planlaması sonucu yarım kalan tetkiki yapılmış, 19:30'da cezaevine dönmüştür. Saat 20-22 arası avukatları ile görüşmüştür, genel durumu iyidir, yapılan haberler doğru değildir." ifadeleri kullanıldı.

"SAĞLIĞIM İYİ DEĞİL" DEMİŞTİ

Geçen hafta cezaevinde bilinci kapanan Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla verdiği röportajda sağlık durumuyla ilgili, "Sağlığım çok iyi değil maalesef. Avukatlarım ve milletvekilleri konunun detaylarını açıkladılar. O günden bu yana yeni bir gelişme yok. Zaman zaman göğsümdeki sancı nüksediyor, nefes alışverişimi zorluyor. Tetkikler devam ediyor. Henüz bir teşhis konulamadı" demişti.