Hayvanat bahçesine baskın yapan polis, 20 kaplanın ölüsünü buldu

TAKİP ET

Tayland'ın Mukdahan şehrinde bulunan hayvanat bahçesine yapılan baskın sonucu, ülkeye kaçak yollarla getirilmiş 20 kaplan ölü olarak ele geçirildi. Yetkililer, kaplanlardan bir tanesinin başının kesilmiş olmasına anlam veremedi.

Reklam
Reklam

Taylan'da vahşi yaşamdan sorumlu yetkililer, hayvanat bahçesi sorumlularının kaçak yollarla hayvanat bahçesine kaplan koydukları ihbarı üzerine baskın yaptı.

Baskında bir çok kaplanın, gizli tutuldukları yerde öldüğü ortaya çıktı. Ölen hayvanların arasında bir kaplanın ise kafası kesilmiş şekilde bulundu.

Yapılan DNA testi sonrası, kaplanların hayvanat bahçesinde bulunan kaplanlardan olmadığı ve kaçak yollarla hayvanat bahçesine koyulduğu ortaya çıktı.

Yetkililer, ölü ele geçirilen kaplanların yanı sıra hayvanat bahçesinde bulunan diğer 20 kaplandan kaç tanesinin yasa dışı yollarla hayvanat bahçesine konulduğunu tespit etmek DNA testi yapacak.

Hakkında soruşturma açılan hayvanat bahçesi sahibi, suçlu bulunması durumunda hayvan kaçakçılığı suçundan 5 yıl hapis cezası alacak.