Hamile Köpeği Sokak Ortasında Herkesin Önünde Kurşuna Dizdiler

TAKİP ET

Gaziantep'te insanlık öldü dedirten bir yol yaşandı ki bu olayın bu kadar çok yankı bulması yerinde bir olay oldu. Yol ortasında silahla vurulmuş iki köpek bulunurken vurulan ikinci köpeğin hamile olduğu son dakika olarak belli oldu. İnsan görünümlü canilerin yaptıkları bu olay şehirde büyük yankı buldu.

Reklam
Reklam

Gaziantep'in oldukça fazla merak edilen bir ilçesi olan İslahiye ilçesi Hatay Bulvarı'nda 2 köpek tabanca ile vurulmuş halde ölü bulundu. Bu olay sonucunda hayvan hakları savunucuları oldukça fazla ses çıkarmak zorunda kaldılar. Bizde HABER16 ekibi olarak bu olaya karşı çıkıyor ve köpekleri öldüren kurşunların hangi silahtan, kim tarafından yapıldığını öğrenmek istiyoruz. Kanlar içerisindeki köpeklere, hayvanseverlerin girişimi ile olay yerine gelen Veteriner Yusuf Yıldızgil müdahale etti ama maalesef hayvanlardan biri çoktan hayatını kaybetti. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından da tabanca ile vurulduğu tespit edilen köpeklerden biri herkesin gözü önünde telef oldu. Telef olan hayvanlardan bir tanesi olay yerindeki hayvanseverler ve vatandaşlar tarafından boş bir alana götürelerek gömüldü. 

YARALI KÖPEĞİN HAMİLE OLDUĞU SON DAKİKA AÇIKLANDI

Yaralı diğer köpeğin ise hamile olduğu yetkililer tarafından belirlendi. Hayvanın yaşaması için olay yerindeki vatandaşlar ve görevliler büyük çaba sarf etti ama maalesef az önce söylediğimiz gibi bir hayvan olay yerinde hayatını kaybetti. Kan kaybı yaşayan köpeğin üşümemesi için üzeri kalın bir şeyle örtüldü ve köpek ilk müdahalesinin ardından hemen Gaziantep'e gönderildi. Gaziantep Canlı Hayatı İyileştirme Derneği (CAHİDE) Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Güneş Tosun, hayvanlara yapılan işkence ve öldürülmelerinin önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, "Söylenecek çok şey yok. Bu bir vahşet, resmen vahşet. Ya zehirlenerek ya da silahla vurularak hayvan öldürülüyor, Ya da hayvanlara çeşitli işkenceler yapılıyor. Artık bu köpek ölümlerinden bıktık. Bunların da canı var. Nedir bu hayvanların suçu" diye konuştu.