Hamas ve Filistin Alimler Birliğinden depremde hayatını kaybedenler için taziye mesajı

TAKİP ET

Hamas ve Filistin Alimler Birliği, Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem sebebiyle taziye ve dayanışma mesajı yayımladı

Reklam
Reklam

Hamas ve Filistin Alimler Birliği, Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem sebebiyle taziye ve dayanışma mesajı yayımladı.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Kardeş Türkiye ve Suriye'nin geride birçok ölü, yaralı ve maddi hasar bırakan acısını paylaşıyoruz." ifadesi kullanıldı.

İki ülkenin selameti için dua edilen açıklamada hayatını kaybedenlere rahmet ve yaralılara acil şifa temennisinde bulunuldu.

Filistin Alimler Birliği Başkanı Nevvaf Tekruri de, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bu büyük afet sebebiyle Türkiye halkı ve yönetimine, Suriye'nin de halkına başsağlığı diliyoruz. Yıkıcı depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diliyoruz."

Türkiye'ye tüm desteğin verilmesi gerektiğini belirten Tekruri, arama kurtarma çalışmaları için yardım çağrısı yaptı.

- Suriye'de 8 Filistinli hayatını kaybetti

Bu arada Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmed ed-Dik, yaptığı yazılı açıklamada, depremde Suriye'nin Lazkiye ve Halep kentlerinde Filistinli mültecilerin kaldığı kamplarda can kayıpları olduğunu belirtti.

Dik, Lazkiye'deki Er-Reml Kampı'nda iki yapının, Halep'teki Neyrab Kampı'nda da istinad duvarının çökmesi sonucu 3'ü çocuk 8 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Filistinli Bakan Yardımcısı, deprem nedeniyle birçok kişinin yaralandığını ve enkaz altında kaldığını söyledi.



Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)