Halı Saha Yapımı Hakkında En Çok Sorular Sorular

TAKİP ET

Herkesin merak ettiği sorular arasında halı saha maliyetleri yer alabilmektedir. Halı saha yaptırmayı düşünen, halı saha yapımı ile ilgili bilgi isteyen herkesin merak ettiği ortak bazı sorular var. Bu yazıda bir saha yapımı için merak edilen tüm soruları cevapladık.

Reklam
Reklam

Herkesin merak ettiği sorular arasında halı saha maliyetleri yer alabilmektedir. Halı saha yaptırmayı düşünen, halı saha yapımı ile ilgili bilgi isteyen herkesin merak ettiği ortak bazı sorular var. Bu yazıda bir saha yapımı için merak edilen tüm soruları cevapladık.

Halı Saha Yapımı İçin Hangi Zemin Ürünü Kullanılır?

Halı saha yapımı için zemin ürünü olarak genellikle suni çim kullanılır. Suni çimin en çok kullanılan ürün olmasının sebebi daha uzun vadede daha ekonomik olması ve bakımının kolay olmasıdır. Suni çimin bakım maliyetleri ve bakımının yapılması oldukça kolaydır. Bu sebepler halı sahaların yapımında yapay çim tercih edilmektedir.

Halı Saha Maliyeti Nedir?

Halı saha maliyeti birçok değişkene göre farklılık göstermektedir. Saha yapımı için kullanılacak zemin ürününün ne olduğu, eğer suni çim kullanılacak hangi kalitede olacağı gibi farklı değişkenler saha yapımının maliyetini etkilemektedir. Yine kullanılan diğer yan ürünlerin maliyeti, nakliye, konum gibi farklı değişkenler fiyatları etkilemektedir.

Kapalı Halı Saha Ölçüleri ve Kapalı Halı Saha Maliyeti

Kapalı halı saha ölçüleri açık halı saha ölçüleri ile benzerdir. Kapalı halı saha maliyetini etkileyen temel fark sahanın çevreleneceği ürünün malzemesidir.

Saha Yapımı İçin Altyapı Çalışması

Saha yapımı için zeminin saha yapımına uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Zemine balıksırtı eğim verilir ve drenaj kanalları açılır. Bu işlemler yapıldıktan sonra mıcır veya betonla zemin düzeltilir. Sonrasın suni çim ürünü serilir. Suni çimi sermeden önce çimin kaymaması için altına keçe serilir. Halı saha yapımı ortalama 1 - 2 ay sürede böylelikle tamamlanır.

Halı Saha Ölçüleri Nelerdir?

En çok kullanılan halı saha ölçüleri aşağıdaki gibidir. Halı sahaların yapımı sırasında kullanılan ölçüler projeye ve sizin arazinize göre değişkenlik gösterebilmektedir.

18 * 36 metre= 648 m²

20 * 40 metre = 800 m²

25 * 40 metre = 1000 m²

25 * 45 metre = 1125 m²

28 * 48 metre = 1344 m²

27 * 47 metre = 1269 m²

30 * 50 metre = 1500 m²

32 * 52 metre = 1664 m²

Suni Çim Nedir ve Suni Çim m2 Fiyatı Neye Göre Değişir?

Suni çim birçok yaşam alanı için tasarlanan doğal görünüme sahip bir üründür. Suni çim fiyatları kullanılan ipin uzunluğu, m2’deki sıklığı, kullanılan taban bezi gibi birçok farklı değişkene göre değişkenlik göstermektedir. Suni çim ürünleri en çok halı saha yapımı için kullanılan bir üründür. Uzun vadede sahanın maliyetini düşürmektedir.

Halı Sahası Bakımı Nasıl Yapılır?

Halı saha ticari bir yapı olduğu için üzerinde çok sayıda oyun oynanmaktadır. Bu sebeple zaman zaman bakımının yapılması gerekmektedir. Fırçalama ve sıcak havalarda serinletmek amacıyla sulamak yeterli olacaktır. Yapay çim, doğal çime göre çok daha avantajlı ve doğru bir seçimdir.