Haddini aşan çıkış... Türkiye'nin operasyonlarına 'Çocuk kavgası ' dedi

TAKİP ET

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin terör koridorunu temizlemek maksadıyla başlattığı harekatla ilgili olarak, "Önce bırakacaksınız, okul bahçesindeki iki çocuk gibi kavga edecekler, sonra aralarına girip ayırırsınız" dedi.

Reklam
Reklam

Dengesiz çıkışlarıyla bilinen Donald Trump, Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik başlattığı harekatı anlaşma üzerine durdurmasıyla ilgili olarak, "Bazen biraz kavga etmelerine izin vermelisiniz. Önce bırakacaksınız, okul bahçesindeki iki çocuk gibi kavga edecekler, sonra aralarına girip ayırırsınız" dedi.

Türkiye'nin terörle mücadelesini çocuk kavgasına benzeterek haddini aşan açıklamalarda bulunan Trump, "Kürtler dostumuz. Türkler de dostumuz. Oraya gittik ve bir ara istediğimizi söyledik. Kürtler çok iyi karşıladı." dedi.

TERÖR OPERASYONLARINA 'ÇOCUK KAVGASI' BENZETMESİ
Suriye sınırında ateşkes veya ara verilmesi üzerine uzlaşıldığını tekrar vurgulayan Trump, "Suriye'nin sınır bölgesinde, bir ateşkes veya ara üzerinde hepimiz uzlaştık. Yaptığım şey alışılagelmiş bir şey değildi. Ben onların bir süre kavga edeceğini söyledim. Bazen biraz kavga etmelerine izin vermelisiniz. O zaman insanlar kavga etmenin ne kadar zor olduğunu anlarlar. (Parmağıyla ön sıraları göstererek) Burada oturanlar ne demek istediğimi anlıyor. Değil mi? Bazen kavga etmelerine izin vermelisiniz. Önce bırakacaksınız, okul bahçesindeki iki çocuk gibi kavga edecekler, sonra aralarına girip ayırırsınız. Bu alışılagelmiş değildi ama biraz kavga ettiler. Oldukça da şiddetliydi. Kürtler dostumuz. Türkler de dostumuz. Oraya gittik ve bir ara istediğimizi söyledik. Kürtler çok iyi karşıladı. Onlar biraz geriye gidecekler, biz de DAEŞ'i demir parmaklıklar arkasında tutmuş olacağız." şeklinde konuştu.