Güvenli bölge için kritik gün: TSK'den 4,5 yıl sonra bir ilk!

TAKİP ET

MSB Bakanı Akar'ın, Malatya ziyaretinde Türk-ABD ortak kara devriyesinin 8 Eylül'de başlayacağını duyurmasının ardından devriyeye katılacak zırhlılar sınıra gitti. TSK, bugün yapılacak devriyeyle birlikte 4,5 yıl sonra Suriye'ye ayak basmış olacak.

Reklam
Reklam

ABD ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilecek müşterek kara devriyesine katılacak araçlar sınıra hareket etti.

ABD ile Fırat'ın doğusunda kurulması planlanan güvenli bölgede müşterek kara devriyesi gerçekleştirilecek zırhlı araçlar Akçakale ilçesinden Suriye'nin kuzeyine giriş yapacakları sınır hattına hareket etti. Konvoyda zırhlı araçların yanı sıra sinyal kesici, zırhlı araç çekicisi ve ambulans da bulunuyor.

TSK 4,5 YIL SONRA FIRAT'IN DOĞUSUNDA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Malatya ziyareti sırasında 2'nci Ordu Komutanlığı'nda yaptığı açıklamada, Türk ve ABD'li askerlerin Fırat'ın doğusunda ortak kara devriyesinin 8 Eylül'de başlayacağını duyurmuştu. Mehmetçik böylece Suriye'de 2011'de başlayan içsavaş sonrası Fırat'ın doğusuna 4,5 yıl aradan sonra ikinci kez ayak basmış olacak.

GÜVENLİ BÖLGE İÇİN KRİTİK GÜN

Bugünkü devriye Akçakale'deki Müşterek Harekât Merkezi'nden koordine edilecek. Türk ve ABD askerlerinin ortak olarak gerçekleştireceği devriyenin; nereden başlayacağı, sınırın hangi bölgelerini kapsayacağı, derinliği ve uzunluğunun ne kadar olacağı, ağır silahların nasıl toplanacağı, mevzilerin nasıl tahrip edileceği, devriye üslerinin kurma aşamasının nasıl gerçekleşeceği gibi birçok kritik noktanın netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA