Güney Kore'de tribüne cinsel ilişki oyuncakları yerleştiren kulübe rekor ceza

TAKİP ET

Güney Kore'de seyircisiz oynanan bir maçta tribünlere yerleştirilen cinsel ilişki oyuncakları skandalından sonra K-League, FC Seoul kulübüne 81 bin dolar para cezası verdi. Verilen bu ceza ülke lig tarihinin en büyük para cezası olarak kayıtlara geçti.

Reklam
Reklam

Koronavirüs salgını sonrası futbola erken dönen ülkelerden ilki olan Güney Kore'de oynanan bir maçta, daha gerçekçi bir hava oluşturması için tribüne cinsel ilişki oyuncakları konuldu. Uygulanan bu yöneteme ise tepkiler gecikmedi. Seoul FC Kulübü salgın dolayısıyla seyircisiz oynanan maç için garip bir çözüm üretti. Kulüp, tribüne cansız manken yerleştirdi.

Fakat Gwangju maçında taraftarlar bunların cansız manken değil, şişme cinsel ilişki oyuncağı olduğunu fark etti. Duruma taraftarlar büyük tepki gösterirken 'Büyük utanç' olarak nitelendirmiş ve bu durum üzerine FC Seoul özür dilemek zorunda kalmıştı. Güney Kore'de yaşanan bu skandalın ardından FC Seoul'e rekor para cezası verildi. K-League yönetim kurulu aldığı kararı yaptığı açıklamayla resmen duyurdu. K-League, FC Seoul kulübüne lig tarihinin en büyük para cezası olarak kayıtlara geçen 81 bin dolar para cezası verdi.

K-League'ten yapılan açıklamada, "FC Seoul kulübünün yaptığı şey kabul edilemez. Tüm kadınları incitti. Ligin 38 yıllık imajına zarar verdi." ifadelerine yer verildi.