Gizli görüşme sonu oldu... 'İdam fermanı'

TAKİP ET

ABD'li efsane oyuncu Marilyn Monroe hakkındaki şoke eden iddia tekrar gündeme oturdu.

Reklam
Reklam

20. yüzyılın en ünlü sinema yıldızlarından biri olarak kabul edilen Marilyn Monroe, 'aptal sarışın' olarak tabir edilen karakterleri oynayarak ün kazanmıştı. Dönemin ABD Başkanı John F. Kennedy ile yaşadığı yasak aşk günümüzde bile popüler kültür öznesi olmayı sürdürüyor. Marilyn Monroe 5 Ağustos 1962'de ABD'nin Los Angeles kentindeki evinde ölü olarak bulunmuş ve ünlü yıldızın ölüm sebebi aşırı dozda uyuşturucu kullanımı olarak açıklanmıştı. Ünlü yıldızın 83'üncü doğum günü olan 1 Haziran 2019 öncesinde, bazılarına şüpheli gelen bu ölüm 2017 yılı yapımı bir belgeseldeki detaylarla tekrar gündeme oturdu.

Yok Sayılan Kanıtlar adlı belgeselde Dr. Steven Greer, Marilyn Monroe ve eski başsavcı Robert Kennedy arasında, ünlü yıldızın ölümünden yalnızca iki gün önce yapıldığı belirtilen son derece gizli bir telefon görüşmesinden bahsediyor. İddiaya göre ikili arasında farklı bir ilişki vardı ve hükümet yetkilileri Marilyn Monroe'nun gizli bir hükümet sırrını bilip bilmediğini öğrenmek istiyordu. Greer'in idam fermanı olarak adlandırdığı Project Moon Dust, Soğuk Savaş Dönemi sırasında ABD Hava Kuvvetleri tarafından yürütülen ve Sovyet uzay donanımının keşfinden yararlanmayı amaçlayan bir projeydi. Greer'in anlatımına göre Marilyn Monroe, yasak aşk yaşadığı John F. Kennedy ile gizli bir hava üssünü ziyaret etti.

Ziyaretin amacı John F. Kennedy'nin dış uzaydaki nesnelerin tespiti için yürütülen projeyi incelemekti. Greer, ziyaretin meteor ya da büyük gök taşlarını incelemek için yapılmadığını düşünüyor. Buna göre ziyaret, 1940'lı yıllarda ABD'nin New Mexico eyaletinde meydana gelen ve günümüzde Roswell UFO Vakası fenomeni olarak bilinen durumu incelemek için yapıldı. 1947 yılında Roswell'de yaşanan kaza resmi raporlarda ABD Hava Kuvvetleri'ne ait balonun düşmesi olarak yer aldı.

Fakat komplo teorisyenleri Roswell'e bir UFO'nun düştüğünü ve gerçeklerin hükümet tarafından gizlenmeye çalışıldığını öne sürüyor. Greer belgeselde anlattıklarının üst düzey bir hükümet çalışanı tarafından da onaylandığını söyledi. Belgeselin sonunda Greer, "Çok trajik bir olaydı çünkü Marilyn ulusal güvenliği bilmeyen ve bu sırları saklamaya çalışan ahlaksızların kurbanı olan bir oyuncuydu" ifadesini kullanıyor. Greer ayrıca internet sitesinde Marilyn Monroe'nun bahsi geçen sırlar sebebiyle öldürüldüğünü belirtiyor.

UFO ve komplo teorileri ile dünya çapında ün salan Greer'in iddiaları son derece dikkat çekici olsa da ünlü teorisyenin bazı iddialarının doğru olmadığı kanıtlanmıştı. CIA sözcüsü Jonathan Liu, Greer'in öne sürdüğü iddiaları "çöp" olarak nitelemişti. Sözcü Liu, "Bu tip iddialar temelden yoksun ve dikkate almaya bile değmez" diyerek Greer'in iddialarını yalanlamıştı.