Giresun merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu
Giresun merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu, başlıklı haberin detayında; Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce dolandırıcılık operasyonu düzenlendi.
Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında kendilerini Cumhuriyet Savcısı ve Polis olarak tanıtarak ve isimlerinin FETÖ/PDY Terör Örgütü ile ilişkilendirildiğini söyleyerek korku ve panik oluşturmak suretiyle bir vatandaştan yüklü miktarda Döviz, Türk Lirası ve ziynet eşyası alarak il dışına kaçan şüphelilerin yakalanmasına yönelik Giresun, Aksaray ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Yapılan müşterek operasyonlarda M.S. ve H.S. isimli şüpheliler üzerlerinde müştekiye ait bir miktar para ile Aksaray ilinde yakalandı ve Giresun'a gönderildi. Diğer şüpheli T.Y. ise Şanlıurfa'da yakalanarak gözaltına alındı.
Yakalanan 3 şüpheliden M.S. ve H.S. Nitelikli Dolandırıcılık Suçu kapsamında sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi, T.Y. ise serbest bırakıldı.Giresun merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 01.03.2022 tarihinde ASAYİŞ haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. ASAYİŞ haberleri kategorisinde yer alan Giresun merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)