Genç kadın tacizden, saldırganın cinsel organını keserek kurtuldu

TAKİP ET

Pakistan'da 25 yaşındaki kadın, evine zorla girip kendisini taciz etmeye kalkan adamın cinsel organını keserek saldırıdan kurtuldu.

Reklam
Reklam

Pakistan'da kendisine tecavüz etmeye çalışan bir adamın saldırısına uğrayan genç kadın, adamın cinsel organını bıçakla keserek kurtuldu. Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfuslarından birine sahip Pakistan'da her sene yüzlerce kadın cinsel saldırıya maruz kalıyor. Pakistan'ın Pencap eyaletinde geçen salı günü yaşanan olayda 25 yaşındaki kadın, evine zorla giren adamın cinsel saldırısına uğradı. Genç kadının saldırıdan adamın cinsel organını keserek kurtulduğu belirtildi.

Olay sonrası açıklama yapan polis yetkilisi Muhammed İlyas, 25 yaşındaki kadının verdiği ifadeye dayanarak söz konusu zanlının kadının evine zorla girdiğini, daha sonra da saldırarak tecavüz etmeye yeltendiğini belirtti. Ancak adamdan kurtularak mutfağa koşan genç kadının eline bıçak aldığı ve kendisine tekrar yaklaşan adamın cinsel organının kestiği kaydedildi. Şu anda Faysalabad kentinde tedavi altında olan 28 yaşındaki saldırganın henüz konuşamadığı, durumunun iyileşmesinin ardından sorguya çekileceği açıklandı. Olay sonrası konuşan kadın aktivist Farzana bari, "Bu çok utanç verici bir durum. Çoğunlukla kadın kurbanlar tecavüz olayları sonrası hem yasal sistem, hem de toplum tarafından suçlanıyor." ifadelerini kullandı.

Ülkede saldırıya uğrayan kadınlar erkeklerle dolaştıkları ya da yakınlaştıkları gerekçesiyle toplum tarafından suçlanıyor. Bu sebeple çoğu kadın toplum tarafından dışlanmak ya da küçük düşürülmekten kaçındıkları için sessiz kalmayı tercih ediyor. Pakistan İnsan Hakları Komisyonu, tecavüz eden ya da yeltenen erkeklerin çoğu zaman yasaların eksikliği ya da uzun prosedürler sebebiyle ceza almadığını dile getiriyor.