Gazeteci İsmail Saymaz'dan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın '30 Ağustos' ile ilgili sözlerine ağır eleştiri

TAKİP ET

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın '30  Ağustos, Zafer Bayramı' ile ilgili söylediği sözlerin yankısı halen devam ediyor. Ahmet Davutoğlu ile röportaj yapan gazeteciler arasında bulunan ve daha sonra program yaptığı RS FM ile ilişkisi kesilen gazeteci İsmail Saymaz, youtube platformunda yayın yapan BİZ10 TV'ye konuk olarak Alinur Aktaş'ın sözlerini eleştirdi.

Reklam
Reklam

Gazeteci İsmail Saymaz, youtube kanalı BİZ10 TV’ye konuk olarak Zeynep Uzun’un Alinur Aktaş’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili tepki çeken sözlerini yorumlamasını istedi.

Zeynep Uzun; “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı, oda oldukça tartışıldı. Bu haftanın en çok konuşulan tartışılan konulardan bir tanesiydi. Resmi tatillerde ulaşım ücretli olsun mu, olmasın mı diye mecliste bir tartışma yaşadılar ve Alinur Aktaş '30 Ağustos önerisine halkın tamamını ilgilendiren bir bayram değildir' diyerek karşı çıktı ama daha sonra bir orta yol bulundu, 30 Ağustos’ta da ulaşım ücretsiz oldu. Siz bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz, çünkü çok tepki topladı, 30 Ağustos halkın tamamını ilgilendiren bir bayram değil mi?” sorusuna karşılık gazeteci İsmail Saymaz, Alinur Aktaş’ın 30 Ağustos ile ilgili sözleri, seçim kampanyasında ki bazı sözleri ve İnegöl Belediye Başkanlığı dönemin ki görüş ve icraatlarına da eleştiride bulundu.
 
Gazeteci İsmail Saymaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş için; “Kuşkusuz öyle, çünkü 30 Ağustos halkın tamamının kaderini ilgilen bir tarih. Alinur Aktaş, daha sonra şöyle düzeltti açıklamasını; ‘ben halkın tamamını ilgilendirmiyor derken, trafik aksamıyor, işte resmi törenlerden ibaret bir gün olduğu için böyle ifade ettim’ diyor" şeklinde ifadelerde bulundu.
 
Zeynep Uzun’nun “‘bu kadar önemsemesem bu tarihte evlenmezdim’ diye bir açıklama yaptı” sorusuna, İsmail Saymaz, “keşke 29 Ekim’de evlenseymiş oda önemli bir tarih” şeklinde cevap verdi.

İsmail Saymaz, eleştirisinin devamında; “Alinur Aktaş’ın dünya meselesine, Türk Devletine, Türk Milletine, Türk tarihine dair bakışının defolu olduğunu söylemek zorundayım. Türk demokrasisine dair algısının zayıf olduğunu söylemek zorundayım,  Türk hukuk deneyimine dair bilgisinin çok yetersiz olduğunu da ifade etmek zorundayım. Nerden biliyoruz, şuradan biliyoruz, kendisi daha önce İnegöl Belediye başkanıydı ve İnegöl Belediye Başkanlığı’nda başkanlığını yaptığı sırada İnegöl’e sanat adına koyduğu şey neydi, köfte heykeli. Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye başkanı adayı oldu, zaten kıl payı kazandı. Esasen Cumhuriyet Halk Partisi’nin en zayıf olduğu yerlerden biridir Bursa ve kıl payı CHP burayı kaybetti. Alinur Aktaş orayı kazandığına şükretsin. Alinur Aktaş, daha seçim kampanyasında CHP’li belediye başkan adayını ki, oda eski Nilüfer Belediyesi başkanıdır (Mustafa Bozbey) ve Bursa’nın Nilüfer ilçesi, Türkiye ölçeğinde yaşanılabilir birkaç ilçeden biridir. O standart da bir ilçedir.”

İsmail Saymaz, Alinur Aktaş’ın seçim kampanyası döneminde ki bazı açıklamalarına da değinerek açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Burada Uğur Mumcu’nun, Türkan Saylan’ın ve başkaca bazı katliamlarda, suikast girişimlerinde hayatını kaybetmiş aydınlarımızın isimlerinin sokaklara ve caddelere verilmesini gündeme getirerek, ‘’nerede bir din düşmanı varsa, nerde bir millet düşmanı varsa adını şuraya, buraya verdi’ diyerek çok talihsiz, çok utanç verici bir konuşma yapmıştır ve hatta Türk şiirinin en büyük insanı,  en büyük Türk şairi Nazım Hikmet’i de,bu zincire katarak aynı zamanda sanattan da bihaber olduğunu, şiirden anlamadığını ortaya koymuştur. Bursa’ya bence hiç yakışmıyor, yakışmadığını da ikinci kez ispatlamış oldu.”
 

İsmail Saymaz, 30 Ağustos eleştirisini daha da sertleştirerek devam ederken belediye şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığı durumu hakkında da açıklamalarını şu sözlerle ifade etti; “El insaf, 30 Ağustos bizim yunan ordusunu ilelebet Anadolu’dan söküp attığımız, Ankara kapılarına kadar dayanmış yunanın gerisin geri kovaladığımız, Ege’den denize döktüğümüz, Anadolu topraklarında işgalci çizmesini söküp attığımız, yırtıp attığımız bir tarih, bundan daha önemli gün mü var, bundan daha kıymetli bizim için gün mü var? Bunu hele hele yunan işgaline girmiş bir şehirdir, belediye başkanının söylemesi Yunanistan’da alkışlara konu olur, ancak orada alkışlanır. Türkiye’de her hangi bir şehrin parlamentosun da alkışlanamaz bu sözler.”

Zeynep Uzun’un, “Ak Parti’ye zarar veriyor mu bu sözler” sorusuna, İsmail Saymaz; “kuşkusuz, sadece bunlar değil ki” şeklinde cevap verdi.