Galatasaray'da iki ismin bileti kesildi

TAKİP ET

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, gelecek sezon için bazı futbolcularını elden çıkarmayı düşünüyor. Sarı-kırmızılı takım, yollarını ayıracağı iki isimden ciddi bir gelir elde etmeyi hesaplıyor.

Reklam
Reklam

Galatasaray’da yaşanan o gelişme şöyle:

Galatasaray, yollarını ayıracağı iki ismi belirledi. Şampiyon Galatasaray, yeni sezonda yollarını ayıracağı iki ismi belirledi. Bu isimlerden ilki Younes Belhanda. Faslı futbolcunun Suudi Arabistan ekibi Al Hilal ile anlaşmaya vardığı öne sürüldü. Akşam’da yer alan habere göre; Belhanda yıllık 5.5 milyon Euro kazanacak. Galatasaray'a ise 11.5 milyon Euro ödeme yapılacak.

Sarı-kırmızılı takımdan ayrılması beklenen bir diğer isim ise Mbaye Diagne. Diagne de satış listesinde olacak. Golcü oyuncu için Katar’dan transfer teklifleri geliyor. Bir Katar ekibi, Diagne’yi transfer edebilmek için 15 milyon Euro gibi bir bedeli kasasından çıkarmaya hazır. Diagne ve Belhanda’yı satmayı planlayan Galatasaray yönetimi, bu satışlarla birlikte 179 milyon TL’yi kasasına koymayı arzuluyor. Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim’in bu iki futbolcuyla ilgili vereceği rapor, oyuncuların geleceği açısından son derece büyük önem taşıyor. Terim’in hem Mbaye Diagne hem de Younes Belhanda’nın gönderilmesine sıcak baktığı ve yerlerine iyi takviyeler yapılmasını istediği öğrenildi.