FÜ'de yoğum bakım personeline "Hastane Enfeksiyonlarının Önlenmesi" eğitimi

TAKİP ET

FÜ'de yoğum bakım personeline "Hastane Enfeksiyonlarının Önlenmesi" eğitimi başıklıklı son dakika haberinde; Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi'nde yoğum bakım personeline "Hastane Enfeksiyonlarının Önlenmesi" eğitimi verildi.

Reklam
Reklam

FÜ Hastanesi Kontrol Komitesi hemşiresi Fatma Türkmen tarafından Yoğun Bakım Çalışanlarına “Hastane Enfeksiyonlarının Önlenmesi” eğitiminin sunumu yapıldı.Çok sayıda yoğun bakım ünitesinde çalışan hemşire ve personelin katıldığı eğitimde hem riskler aktarıldı, hem de hijyenin önemine dikkat çekildi.
Eğitim ile ilgili sunumlar yapan Fatma Türkmen, ” Aksi ispat edilmediği sürece her hastane enfeksiyonu, temel enfeksiyon kontrol kurallarına uyulduğu takdirde önlenmesi mümkün olan bir tıbbi hatadır ” dedi.
Hastane enfeksiyonlarının risklerinin çok olduğunu da dikkat çeken Türkmen, tüm yapılan işlemlerden önce ve sonra el hijyeni sağlanması çok önemli olduğuna değindi.

Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)


"FÜ’de yoğum bakım personeline “Hastane Enfeksiyonlarının Önlenmesi" eğitimi" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "22.06.2021" tarihinde "SAĞLIK" haberlerine otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde "HABER16.COM" editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "SAĞLIK" haberleri kategorisinde yer alan "FÜ’de yoğum bakım personeline “Hastane Enfeksiyonlarının Önlenmesi" eğitimi" başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardadır.