Fotoğrafçının donup kaldığı an... Saniyeler içinde parçaladılar

TAKİP ET

Fotoğrafçı Nimit Virdi, Kenya'da bulunan ulusal parka yaptığı ziyaret sırasında yavru bir ceylanın iki babun tarafından parçalandığı anların fotoğrafını çekti. Babunlar ve ceylanların genelde yırtıcılara karşı korunmak için beraber çalıştıkları biliniyor.

Reklam
Reklam

Vahşi doğada bazen şartların değişmesi, yapılan işbirliklerin de bozulmasına yol açıyor. Bunun en açık örneği yırtıcılara karşı birlik olan babun ve ceylan arasında yaşandı. Vahşi doğa fotoğrafçısı, Kenya'da bulunan ulusal parka yaptığı ziyaret sırasında yavru bir ceylanın iki babun tarafından parçalandığı anların fotoğrafını çekti.

Dehşete düşüren fotoğraflarda ceylan, her şeyden habersiz bir şekilde otlanırken babunların saldırısına uğruyor. Babunlar yavru ceylanı kısa süre içinde parçalara ayırdılar. Her bir babun bir parçayı alıp yemek için uzaklaştı. Fotoğrafçı Nimit Virdi, normalde babun ve ceylanların aslan ve kaplan gibi yırtıcılara karşı korunmak için beraber çalıştıklarını ama bu defa babunların bu arkadaşlığı hiçe saydıklarını ve ceylanı öldürdüklerini söyledi.

Fotoğrafçı iki babunun ceylanı yarım saat içinde yediklerini söyledi. Fotoğrafçı son olarak hayatında gördüğü en mide bulandırıcı sahne olduğunu söyledi.