Fenerbahçe'ye yeni Alex!

TAKİP ET

Fenerbahçe'de gelecek sezona yönelik transfer çalışmaları devam ediyor.

Reklam
Reklam

Ali Koç'un başkanlığa gelmesiyle gençleşme operasyonuna başlayan sarı lacivertliler sezon başında da birçok genci takıma kazandırmıştı. Bu doğrultuda sarı lacivertli kulübün gözlemcileri dünyanın dört bir yanında futbolcu arayışını sürdürüyor. Fenerbahçe scoutları dün akşamki durağı Avusturya-Polonya milli maçıydı. Arsenal, Manchester United, İnter, Hoffenheim ve Stuttgart'lı gözlemcilerin de izlediği karşılaşmada sarı-lacivertli yetkililerin, Polonyalı Damian Szymanski'yi radara aldığı iddia edildi. 23 yaşındaki futbolcu merkez orta saha olarak görev yapıyor.

SAVAŞÇI SZYMANSKİ
Ocak ayında Wisla Plock'tan Rus ekibi Akhmat Grozny'ye transfer olan Damian Szymanski merkez orta saha olarak görev yapıyor. Stili Mehmet Topal'ı andıran ve görev adamı olan Polonyalı, tam bir top kapma ustası. Wisla'da 23 maçta 4 gol, 6 asiste imza attı. İki takımdan birkaç oyuncuyu daha izleyip, not alan Fenerbahçe'nin scout ekibi bugün de Ada'ya geçerek İngiltere'nin Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı maçı takip edecek. İzlenecek oyunculardan biri olan orta saha oyuncusu Lukas Masopust Slavia Prag'da bu sezon 23 maçta forma giydi.

Lukas bu maçlarda 6 gol ve 7 asist ile takımının 13 golüne katkıda bulundu. Parlak bir sezon geçiren 26 yaşındaki Çek orta sahanın piyasa değeri şu an 1 milyon 250 bin euro. Masopust'un kulübüyle 2022'ye kadar kontratı var. Sarı lacivertli ekibin transfer listesine aldığı diğer bir genç ise Alex Kral. 1998 doğumlu Alex Kral, genç yaşında Slavia Prag'ın bankosu olarak büyük çıkış yaptı. Bu sezon 29 maçta 1 gol, 3 asistlik performans sergileyen ön libero, şimdiden geleceğin yıldız adayları arasına adını yazdırdı. Çek futbolcu stoper ve sağ bekte de oynayabiliyor.

Kaynak; Fotomaç