Fenerbahçe'de Vedat Muriqi'nin alternatifini Fransızlar duyurdu

TAKİP ET

Fenerbahçe'nin transfer gündeminde sıcak gelişmeler yaşanıyor! Bugün transferlerin açıklanması beklenirken Vedat Muriqi için İstanbul'da yapılan resmi görüşme ve teklif de ortaya çıktı. Fransa basınından ise Fenerbahçe için sürpriz bir golcü iddiası ortaya atıldı.

Reklam
Reklam

Bilindiği gibi Fenerbahçe’nin harcama limitinin ezeli rakibi Galatasaray’dan 220 milyon, Beşiktaş’tan 120 milyon TL az olması sarı lacivertlilerin önümüzdeki sezon transfer yapmasına engel bir durum oluşturuyordu.

Ligi 6. sırada bitiren Galatasaray yüzde 15’lik sapma oranıyla birlikte 493 milyon 398 bin 642 TL, Beşiktaş 298 milyon 99 bin 722 TL, Fenerbahçe 177 milyon 573 bin 89 TL, son şampiyon Başakşehir 170 milyon 654 bin 928 TL, lig ikincisi Trabzon ise 152 milyon 395 bin 425 TL harcayabilecekti.

LİMİTE RAĞMEN...
Ancak sarı lacivertli ekip TFF'nin açıkladığı ve transfer planlamasını alt üst edecek bu karara rağmen adeta gözünü kararttı ve dün itibarıyla bombaları tek tek patlattı. Fenerbahçe ilk olarak Erol Bulut'un takımın başına getirildiğini 'Yuvana Hoş Geldin' mesajıyla duyurdu. 45 yaşındaki hoca ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.

TWEET SONRASI TARAFTAR HEYECANLA BEKLİYOR
Fenerbahçe akşam saatlerinde resmi hesaptan pimi çekilmiş bomba emojisi paylaşmıştı. Herkes bu transferin Mert Hakan olacağını düşünüyordu. Belirlenen harcama limitine rağmen transferde hız kesmeyen Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu, taraftarı heyecanlandıracak flaş transferleri adeta tek günde bitirdi.

LAZIO İLE VEDAT MURIQI GÖRÜŞMESİ
İtalya Serie A ekiplerinden Lazio, Fenerbahçe'nin golcüsü Vedat Muriqi için İstanbul'a geldi.Dün İstanbul'a gelen İtalyan yetkililer, Fenerbahçeli yöneticilerle buluşup masaya oturdu. A Spor'un haberine göre; İtalyanların masaya koyduğu ilk teklif 15+3 milyon euro. TRT Spor'da yer alan habere göre ise 15 milyon euroluk ilk teklif reddedildi. Lazio'nun dışında Fiorentina'nın da Vedat Muriqi için ısrarcı olduğu belirtiliyor. Fenerbahçe'nin Vedat için 25 milyon Euro istediği kaydedildi.

FRANSA BASINI GOLCÜYÜ AÇIKLADI
Fransız basınında Le 10 Sport'un özel haberine göre Fenerbahçe, bu sezon Ligue 1'e veda eden Amiens'in Kolombiyalı forveti Stiven Mendoza'yı gündemine aldı. Haberde sarı-lacivertli takımın, Amiens yöneticileri ile temasa geçtiği bilgisi paylaşılırken Portekiz temsilcisi Porto'nun da oyuncuyu istediği bildirildi. Henüz resmi bir teklifin kulübe ulaşmadığı ifade edilirken, iki takımın da transfer için yoğun görüşmeler yürüttüğü kaydedildi. Bu arada Fransız ekibinin oyuncu için 3-4 milyon Euro arasında bir bonservis bedeli talep ettiği aktarıldı.

STIVEN MENDOZA KİMDİR?
1992 yılında Kolombiya'da dünyaya gelen Stiven Mendoza, futbola CD America'da başladı. Kariyerinde Corinthians ve New York City FC gibi takımlarda forma giyen 28 yaşındaki oyuncu, 2018'in ocak ayında Fransız ekibi Amiens'in yolunu tuttu. Bu sezon 17 maça çıkan ve sol kanatla forvet mevkilerinde forma giyen yıldız isim, bu karşılaşmalarda 6 gol kaydetti.

(Sabah)