Fenerbahçe'de tam 13 isimle flaş karar

TAKİP ET

Süper Lig'de sezonun ilk yarısını 17. sırada bitiren Fenerbahçe bir yandan kadrosunu güçlendirmeye çalışırken diğer yandan da takımdaki oyuncu sayısını azaltmaya çalışıyor.

Reklam
Reklam

Başkanlık seçimi sonrası yeni sezona bir dizi değişimle başlayan ve teknik ekip dahil birçok yeniliğe imza atan Fenerbahçe'de beklenen olumlu geri dönüş gelmeyince peş peşe radikal kararlar alındı.

Teknik direktör, sportif direktör derken peşinden gelen isimler Fenerbahçe'de başarıyı getirememişti. Teknik direktör değişimi sonrası da kadro dışı kalan bazı isimler affedilerek takıma kazandırılırken kiralık olarak gönderilenler de oldu. Takım içi sorunların tek tek çözüme kavuşturulduğu bir gerçek haline gelen sarı lacivertlilerdeki asıl sorun bu problemlerin çözümünün uzun sürmesi...

Tüm bunlar yaşanırken, ara transfer döneminde transferden ziyade takım içi uyum sorununu aşmaya çalışan teknik ekip ve yönetim, tarihi bir karara imza atıyor.

Sezon sonunda ayrılacak isimlerden bazıları tamamen kesinleşti, diğer isimler içinse yönetim bu oyuncuların ligin ikinci yarısında sergileyeceği performanslar ışığında düzenlenecek rapora göre hareket edecek. İşte o futbolcular:

Slimani - Satın alma opsiyonu bulunmayan ve kiralık olarak forma giyen oyuncu sezon sonu takımdan gönderilecek.

Andre Ayew - Sezon sonu kiralık sözleşmesi bitecek olan Ganalı oyuncunun satın alma opsiyonu ödenmeyecek ve oyuncu takımdan ayrılacak.

Benzia - 24 yaşındaki Cezayirli oyuncunun genç yaşı göz önünde tutularak, ikinci yarıda göstereceği performansa göre satın alma opsiyonu dahilinde transfer kararı verilecek.

Tolga Ciğerci - Fenerbahçe'ye bir katkı sunmayacağına inanan yönetim, oyuncuyu sezon sonu takımdan gönderecek. Hatta Tolga ile sözleşme fesih durumu bile sezon sonu gelmeden yaşanabilir.

Skrtel - Slovak oyuncu ile karşılıklı anlaşma sağlanacak ve tecrübesiyle fark yaratan oyuncunun 1 yıl daha takımda kalması sağlanacak.

Neustadter - Rus futbolcunun da sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Stopere Sadık Çiftpınar takviyesi yapan Fenerbahçe'de Reyes'in varlığı da göz önünde bulundurulacak ve Neustadter ile yollar sezon sonu ayrılacak.

Valbuena - Daha çok genç oyunculara şans verilmesi mantelitesi içinde olan kulüp, Fransız yıldızın yedek kalmasıyla huzursuz olacağı düşüncesinde... Bu bakımdan sarı lacivertliler, 34 yaşındaki Fransız oyuncuya yüksek cinsten ödenen yıllık ücrettten de kurtulacağı düşüncesi dahilinde Valbuena ile yollarını ayıracak.

Şener Özbayraklı - Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Şener, devre arasında talibi çıkması durumunda satılacak. Oyuncu, takasta da değerlendirilebilir ancak satılmaz ya da takasta kullanılamazsa sözleşmesi sezon sonu uzatılmayacak.

Roberto Soldado - 33 yaşındaki santrfor için sarı lacivertliler beklemede... Soldado'nun devre arası satılamama durumu olursa ikinci yarı performansına bakılacak ve rapor olumlu çıkarsa sözleşmesi 1 sene daha uzatılacak.

İsmail Köybaşı - Sezon sonu takımdan gönderilecek isimler arasında yer alan İsmail ile de herhangi bir değişiklik olmazsa sözleşme uzatılmayacak.

Kaynak ;Fotomaç