Evlerden toplanan atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor

TAKİP ET

Evlerden toplanan atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor, başlıklı haberin detayında; İzmit Belediyesi ekipleri, geri dönüşüm çalışmaları kapsamında hanelerden atık toplamaya devam ediyor.

Reklam
Reklam

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, evlerden atık topluyor. Vatandaşlarda bilinç ve farkındalık oluşturan ekipler, evlerde biriktirilen bitkisel atık yağ, atık pil ve elektronik atıkları toplayarak geri dönüşüme kazandırıyor.

Çevre projelerini hanelerde de başarıyla yürüten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, son bir ayda yaklaşık bin litre bitkisel atık yağ, 250 kg e-atık ve 50 kg pil topladı. Atıkları toplayarak su ve toprak kirliliğinin önüne geçen ekipler, 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini ve e-atıkların içerisinde bulunan ağır metallerin toprağa ve suya karışması halinde canlı yaşamını olumsuz etkilediğini hatırlattı.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Evlerden toplanan atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "26.09.2021" tarihinde "ÇEVRE" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "ÇEVRE" haberleri kategorisinde yer alan Evlerden toplanan atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.