Evlat nöbetindeki ailelerin direnişi 770. gününde devam ediyor
Evlat nöbetindeki ailelerin direnişi 770. gününde devam ediyor, başlıklı haberin detayında; Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 770. gününde de devam ediyor.
Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 770. gününde sürüyor. HDP önünde evlat nöbetinde olan ve Kars’tan oğlu Faruk için Diyarbakır’a gelen anne Rahime Taşçı, 15 yaşındaki oğlu Faruk’un 8 yıl önce sabah evden çıktığını ve bir daha geri dönmediğini belirterek, oğluna ’dön gel’ çağrısında bulundu.
Oğluna seslenerek teslim olması isteyen anne Taşçı, "Faruk için burada bekliyorum, oğlum eğer beni görüyor ve duyuyorsan gel teslim ol korkma ceza yoktur. Ben burada seni bekliyorum, çok özledim ve elindeki silahı bırak gel kalem tut. Korkma ceza yok 32 arkadaşın geldi, hepsi eve gittiler, geri gel korkma" dedi.Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)
Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.
"Evlat nöbetindeki ailelerin direnişi 770. gününde devam ediyor" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "11.10.2021" tarihinde "ASAYİŞ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "ASAYİŞ" haberleri kategorisinde yer alan Evlat nöbetindeki ailelerin direnişi 770. gününde devam ediyor başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.