Ev hapsine devam

TAKİP ET

Türkiye ile ABD arasında krize neden olan pastör Andrew Craig Brunson'ın ev hapsinin kaldırılması için yapılan itirazı üst mahkeme karara bağladı. Mahkeme, Brunson'ın ev hapsi ile yurtdışı çıkış yasağının kaldırılması için yapılan itirazı reddetti. Oybirliğiyle alınan kararda, sanık hakkında kuvvetli suç şüphesi ve kaçma şüphesi bulunduğu, yeni bir delilin ibraz edilmediği vurgulandı.

Reklam
Reklam

FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutukluluğu “sağlık sorunları” gerekçe gösterilerek ev hapsine çevrilen ABD’li pastör Andrew Craig Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt, ev hapsi ile yurtdışı çıkış yasağının kaldırılması için İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurmuştu.

OYBİRLİĞİYLE RET

Davaya bakan 2’nci Ağır Ceza itirazı reddedince, kararı itiraz yönünden bir üst mahkeme olarak İzmir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi de inceledi. Mahkeme, Brunson’ın avukatının talebini reddederek, sanığın ‘ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı’nın devamına oybirliğiyle hükmetti. Mahkeme kararında şu ifadelere yer verdi:

KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ