Eurovision'da şarkısını bileğindeki kefiye ile seslendirdi
Filistin asıllı İsveçli şarkıcı Eric Saade, dün gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması'nın ilk yarı finalinde sahne alırken, "Popular" adlı şarkısını bileğindeki kefiye ile seslendirdi.
Filistin asıllı İsveçli şarkıcı Eric Saade, dün gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması'nın ilk yarı finalinde sahne alırken, Popular adlı şarkısını bileğindeki kefiye ile seslendirdi.
İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın ilk yarı finali dün görkemli bir törenle gerçekleştirildi. 11 Mayıs'ta yapılacak final için tek tek sahne alan sanatçılar ülkeleri adına kıyasıya bir mücadele verdi. Unutulmaz sahne şovlarının sergilendiği geceye Gazze desteği damga vurdu. Dün akşam gerçekleştirilen ilk yarı finalde Filistin asıllı İsveçli şarkıcı Eric Saade de sahne aldı. İsveç'i 2011 yılında gerçekleştirilen Eurovision'da temsil eden ve ülkesine üçüncülük getiren 33 yaşındaki Saade, yarışmada derece aldığı Popular adlı şarkısını bileğindeki kefiye ile seslendirdi.
Yarışmanın yapımcısı Ebba Adielsson konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Saade'nin yarışmaya katılımını bu şekilde kullanması üzücü dedi. Yarışmayı organize eden Avrupa Yayın Birliğinden (EBU) bir sözcü de yaşananlardan üzüntü duyduğunu dile getirdi.
Bunun siyasi bir sembol olarak adlandırılacağını bilmiyordum
Filistin asıllı şarkıcı Saade ise kefiyeyi siyasi bir sembol olarak görenlerin ırkçı olduğunu ifade ederek, Kefiyeyi, asla nereden geldiğimi unutmamak için küçük bir çocukken babamdan almıştım. Ama bunun siyasi bir sembol olarak adlandırılacağını bilmiyordum dedi.
Yarışmanın yarın gerçekleştirilecek ikinci yarı final öncesinde ise 2003 yılında Eurovision'da birinciliği Türkiye'ye kazandıran Sertab Erener sahne alacak. İkinci yarı finalde 17 ülke finale kalmak için yarışacak.
İHA