Etna Yanardağı yeniden faaliyete geçti

Etna Yanardağı yeniden faaliyete geçti, başıklıklı son dakika haber özetinde; İtalya'nın Sicilya Adası'nda bulunan Etna Yanardağı yeniden faaliyete geçerek lav ve kül püskürttü. Catania kentindeki havalimanının pisti volkanik külle kaplanırken adada uçuşlar kısa süreliğine durduruldu.

İtalya’nın Sicilya Adası’nda bulunan ve dünyanın en aktif yanardağlarından olan Etna, yeniden faaliyete geçti. Yanardağın püskürttüğü lavlar gökyüzünü aydınlatırken, püsküren lav ve küller uçuşları kesintiye uğrattı. Catania kentindeki havalimanının pistinin volkanik külle kaplanması sonucu adada geçici olarak durdurulan uçuşlar bölgenin temizlenmesiyle yeniden başlatıldı.
3 bin 330 metre yüksekliğindeki Etna, Avrupa’nın en yüksek ve en aktif yanardağı olarak biliniyor.

Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Türkiye ve Bursa gündemine ait son dakika haberleri ve güncel haberleri HABER16.COM dan takip ediniz.

"Etna Yanardağı yeniden faaliyete geçti" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "07.07.2021" tarihinde "DÜNYA" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "DÜNYA" haberleri kategorisinde yer alan Etna Yanardağı yeniden faaliyete geçti başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.