Erdoğan ile Trump FETÖ'yü de konuşmuş

TAKİP ET

Erdoğan-Trump görüşmesiyle ilgili Beştepe'den yazılı açıklama geldi. İlk açıklamaların aksine, iki liderin sadece Suriye krizini değil, FETÖ ile mücadeleyi de konuştukları ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump arasında geçen telefon görüşmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığından resmi açıklama yapıldı.

İlk açıklamaların aksine Beştepe'den yapılan açıklamada, iki liderin sadece Suriye krizini ele almadıkları, bunun yanısıra FETÖ ile mücadelenin ele alındığı ortaya çıktı.

TÜRKİYE VE ABD ARASINDA İKİLİ KONULAR ELE ALINDI
İşte Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklama:
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir.

Türkiye ve ABD arasındaki ikili konuları ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, Suriye krizi ve bölgesel konular hakkında görüş teatisinde bulunmuşlardır.

SURİYE KRİZİNİ GÖRÜŞTÜLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soçi zirvesi hakkında ABD Başkanı Trump ile bilgi paylaştığı görüşmede, terörle mücadele üzerinde de durulmuştur.

DEAŞ, PKK VE FETÖ İLE ETKİN MÜCADELE ELE ALINDI
Türkiye ve ABD ilişkilerinin güçlendirilmesinin önemine değinen iki lider, DEAŞ, PKK, FETÖ ve benzeri örgütler dâhil, tüm terör örgütlerine karşı birlikte mücadele etme konusunda mutabık kalmışlardır.