Erbil Başkonsolosluğu çalışanlarına saldırı: Türk diplomat şehit oldu

TAKİP ET

Türkiye'nin Erbil'deki diplomatik temsilciğinde çalışanların içinde olduğu restorana silahlı saldırı gerçekleştirildi. Reuters haber ajansına göre, en az 3 Erbil Başkonsolosluğu çalışanı hayatını kaybetti. Anadolu Ajansı ise bir diplomatın şehit olduğunu bildirdi. Saldırıyı terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Reklam
Reklam

Irak'ın Erbil kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu'nda çalışan diplomatların içinde bulunduğu Huqqabaz adlı restorana, 14.30 sularında saldırı gerçekleştirildi. Reuters haber ajansına göre, en az 3 Erbil Başkonsolosluğu çalışanı hayatını kaybetti. Anadolu Ajansı ise bir diplomatın şehit olduğunu bildirdi. Ölen diğer 2 kişinin Irak vatandaşı olduğu bildiriliyor.

Görgü tanıklarının iddialarına göre, susturuculu silahların kullanıldığı saldırı, diplomatlardan ikisi masada otururken gerçekleştirildi. Terör saldırısını PKK'nın gerçekleştirdiği öne sürülüyor. Saldırganlar ise henüz yakalanamadı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA
Dışişleri Bakanlığından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;
"Bugün (17 Temmuz) öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi Başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur. Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk Milletine sabır diliyoruz."


Ayrıntılar geliyor...