Ekipler, çığ altındakilere uzun çubuklarla ulaşmaya çalışıyor

TAKİP ET

Van'da meydana gelen çığ felaketinde can pazarı yaşanıyor. Olağanüstü seferberliğin ilan edildiği bölgede, arama kurtarma ekipleri kar kütlelerinin altında kalanlara, ellerine aldıkları uzun sopalarla ulaşmaya çalışıyor.

Reklam
Reklam

Van'ın Bahçesaray ilçesinde iki günde iki defa çığ faciası yaşandı. 5 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı ilk çığ faciasında kar altında kalan 2 kişiyi kurtarmak isteyen ekiplerin üzerine de çığ düştü. İkinci faciada ise 8 jandarma görevlisi, 3 güvenlik korucusu, 3 itfaiye eri ve 12 sivilin şehit olduğu açıklandı. Toplamdaki ölü sayısı 26'ya yükseldi.
İçişleri Bakanlığı, Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ altında kalan 30 kişiye ulaşıldığını, diğerlerinin kurtarılması için de çalışmaların devam ettiğini bildirdi. 30 kişinin kurtarıldığı anlarda çekilen bir video güne damga vurdu.

İĞNE İLE KUYU KAZIYORLAR
Bölgede çığ altında kalanları arama kurtarma çalışmaları devam ederken, kar kütlelerinin altında kalanları ellerine aldıkları uzun sopalarla arayan ekipler, adeta iğne ile kuyu kazıyor. O anlarda çekilen görüntüler ise olayın vahametini gözler önüne seriyor.

ÜÇÜNCÜ ÇIĞ UYARISI YAPILDI
Öte yandan yetkililer tarafından, Van'ın Bahçesaray kara yolunda meydana gelen ve 26 kişinin hayatını kaybettiği çığ bölgesinde üçüncü çığ uyarısı yapıldı.

İKİNCİ ÇIĞ FACİASI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ikinci çığ faciasında 11 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Bakan Soylu, "8 jandarma ve 3 korucumuzu kaybettik" dedi.
Soylu'nun hemen ardından açıklama yapan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, 8'i jandarma, 3'ü güvenlik korucusu, 3'ü itfaiye eri, 12 sivil vatandaş olmak üzere 26 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

AFAD: 26 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
AFAD'tan yapılan açıklamada, "Van'ın Bahçesaray ilçesindeki çığda aralarında güvenlik görevlilerimizin de bulunduğu toplam 26 kişi hayatını kaybetti" ifadeleri kullanıldı.

9 VATANDAŞIN DURUMU AĞIR
Öte yandan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, "9 vatandaşın durumu ağır, hastanelere sevk edildi. Çığ altında kaç kişinin kaldığına yönelik net bir bilgi yok" dedi.