Dünyayı sarsacak iddia! Putin 'baba' oldu

TAKİP ET

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında şoke eden bir iddia ortaya atıldı.

Reklam
Reklam

36 yaşındaki eski sporcu Alina Kabaeva'nın 66 yaşındaki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sevgilisi olduğu iddiaları yıllardır dile getiriliyor. Putin'in sevgilisi olduğu öne sürülen Alina Kabaeva hakkında şoke eden bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Alina Kabaeva mayıs ayında başkent Moskova'da son derece lüks ve iyi korunan bir hastanede ikiz bebek dünyaya getirdi. Doğumun, Moskova'da bulunan dört katlı Kulakov Doğum, Kadın Hastalıkları ve Perinatoloji Araştırma Merkezi'nde gerçekleştiği öne sürüldü. Olimpiyat madalyası sahibi olan eski sporcu iddialar hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı.

36 yaşındaki sporcuya yakın bir kaynak bahsi geçen iddia için, "Söylentiler hakkında yorum yapmıyoruz" açıklamasında bulundu. Rus hükümetinin Putin'in özel hayatı hakkında açıklama yapmamasıyla biliniyor. Benzer şekilde Rus medyasında da Putin'in özel hayatına dair neredeyse hiçbir haber yer almıyor. Rusya'da yayın yapan Moskovsky Komsomolets gazetesi, bahsi geçen iddiayı internet sitesinde yayınlasa da haber kısa bir süre sonra yayından kaldırıldı. Rus istihbarat servisine yakın çalışan Rus araştırmacı gazeteci Sergie Kanev, Kabaeva'nın sezaryenle ikiz bebek dünyaya getirdiğini öne sürdü.

Doğumun adı açıklanmayan ünlü bir İtalyan doktor ve akademisyen Gennady Sukhikh tarafından gerçekleştirildiği söyleniyor. Kabaeva'nın doğum yaptığı iddiası ilk olarak Rus iş insanının sahip olduğu haber sitesi Dom2Life'ta yayınlandı. Alexander Karmanov'un, Putin'in en eski arkadaşlarından biri olan ve Arkady Rotenburg ile yakın ilişki içinde olması da haberde doğruluk payı olabileceği ihtimalini güçlendiriyor. Bazı iddialara göre ise 2014 yılında Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesiyle başlayan süreç sebebiyle Ukrayna, aslında gerçek olmayan iddiaları kasıtlı biçimde servis ediyor.

Kamuoyunda çok sık görünmüyor olsa da Kabaeva'nın Rusya'nın gizli first lady'si olduğu ve yaklaşık 10 yıldır Putin ile ilişkisi olduğu öne sürülüyor. Kabaeva en son geçtiğimiz ekim ayında medyada görünmüştü. 12 Mayıs doğumlu eski sporcu bu yıl doğum gününde de herhangi bir şekilde Rus medyasında yer almadı. Moskova'daki hastanede doğum yapan kişinin Kabaeva soyadını taşıyan bir başka kadın olduğu öne sürülse de bu kişinin hamile olmadığı sosyal medya paylaşımlarıyla doğrulandı. Bir başka iddiaya göre de Kabaeva ve Putin 2015 yılında İsviçre'ye seyahat etti ve Kabaeva burada bir erkek çocuk dünyaya getirdi.