Dünyayı karıştıracak itiraf: İran, Ukrayna uçağının füze ile 'yanlışlıkla' vurduğunu açıkladı!

TAKİP ET

Son dakika: İran Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna uçağının insani hatayla "istenmeden" füze ile düşürüldüğünü açıkladı. Uçakta 176 kişi vardı ve tamamı yaşamını yitirmişti.

Reklam
Reklam

İran'da düşen Ukrayna uçağı tüm dünyanın gündemine oturdu. Ukrayna, Kanada, ABD gibi ülkeler uçağın düşürüldüğü yönünde fikir beyan etmişti ancak İran, iddiaları yalanlamıştı. Söz konusu ülkelerin ellerinde çok ciddi deliller olduğunu dile getirmesinin ardından İran, uçağın insani hatayla "istenmeden" ve füze ile düşürüldüğünü açıkladı.

Tahran yakınlarında düşen ve 176 kişinin öldüğü Ukrayna yolcu uçağına ilişkin İran cephesinden beklenen açıklama geldi. İran Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna uçağının insani hatayla "istenmeden" füze ile düşürüldüğünü açıkladı.

DÜNYAYI KARIŞTIRACAK İTİRAF: VURDUK

Açıklamada "Ukrayna uçağı havalimanından ayrılırken hassas bir askeri merkeze yakındı. Düşman bir hedefin yüksekliğindeydi. Bu koşulların ardından maalesef insani bir hatayla hedef alınmış ve İran vatandaşları ve yabancı uyruklu bir dizi kişinin ölümüne sebep olunmuştur." ifadeleri kullanıldı.

Uçağın düşman unsuru zannedildiği aktarıldı.

İRAN ÖZÜR DİLEDİ

Başsağlığı mesajının paylaşıldığı açıklamada hayatını kaybedenlerin ailelerinden özür dilendi. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de, Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağının "yanlışlıkla" düşürülmesi nedeniyle özür diledi.

Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna Havayollarına ait uçağın düşürülmesiyle ilgili ABD'yi suçladı.

Zarif, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Üzüntülü bir gün. Silahlı kuvvetlerin soruşturmasının ilk sonucu: ABD'nin maceracılığından kaynaklı kriz anında yapılan insani hata, faciaya yol açtı. Çok pişmanız. Halkımızdan, kurbanların ailelerinden ve etkilenen tüm milletlerden özür dileriz.