Dünyanın gözü İstanbul'da... Dörtlü zirve

Dörtlü Suriye Zirvesi Rusya, Almanya ve Fransa'nın katılımıyla bugün İstanbul'da düzenlenecek. Zirve öncesi Bakan Çavuşoğlu ve Bakan Akar, Rus mevkidaşları ile görüştü.

Vahdettin Köşkü’nde yapılacak zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron katılıyor. BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura da toplantıda hazır bulunacak.


BAKANLAR RUS MEVKİDAŞLARI İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu zirve öncesinde Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir görüşme gerçekleştirdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da zirve öncesi Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüştü. 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Lavrov, Suriye konulu dörtlü zirve öncesi İstanbul'da ikili ve heyetler arası görüşme yaptı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Vahdettin Köşkü'nde Rus mevkidaşı ile bir araya geldi. Bakan Akar ile Şoygu arasındaki görüşmede İdlib'teki son durum başta olmak üzere, bölgesel güvenlik konularına ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu.