Dünya'daki paranın yüzde 25'i elinde tutan BRICS'den özel davet geldi! Başkan Erdoğan, Güney Afrika yolcusu!

Dünya nüfusunun yüzde 48'ini, ekonomisinin ise yüzde 25'ini elinde bulunduran Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın oluşturduğu BRICS'in toplantısına davet edilen Erdoğan, beş ülke lideriyle de görüşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya ekonomisinde yüzde 25 pay sahibi olan BRICS ülkeleri (Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin-Güney Afrika) Liderler Toplantısı'nın özel davetlisi olacak. Toplantı çarşamba günü Güney Afrika'nın en büyük şehri Johannesburg'da başlayacak. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Hindistan Devlet Başkanı Narendra Modi, Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer ve Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa ile bir araya gelecek.

DÜNYA NÜFUSUNUN YÜZDE 48'İ, DÜNYA EKONOMİSİNİN YÜZDE 25'İ ONLARDA

Başkan Erdoğan'ın, geçen hafta katıldığı NATO Zirvesi'nin ardından ikinci önemli uluslararası zirvesi BRICS olacak. Dünya nüfusunun yüzde 48'i, dünya ekonomisinin ise yüzde 25'ini elinde bulunduran Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı BRICS toplantısı, 25-27 Temmuz tarihlerinde Güney Afrika'nın en büyük şehri Johannesburg'ta gerçekleşecek.

BAŞKAN ERDOĞAN BRICS ZİRVESİNE ÖZEL OLARAK DAVET EDİLDİ

Zirveye bu birliğin üyesi olmamasına karşın Türkiye özel olarak davet edildi. Son dönem güçlü yapısıyla dikkat çeken BRICS birliğinin daveti, Türkiye ekonomisi için önemli bir fırsat olarak yorumlandı.

Başkan Erdoğan, zirvede Rusya Devlet Başkanı Putin, Çin Devlet Başkanı Şi, Hindistan Devlet Başkanı Modi, Brezilya Devlet Başkanı Temer ve Güney Afrika Devlet Başkanı Ramaphosa ile de bir araya gelerek ikili görüşmelerde bulunacak. Zirvede ekonomi gündeminin yanı sıra terörle mücadele konuları da değerlendirilecek.

Haberin Devamını Okumak İçin...
Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/erdogan-guney-afrika-yolcusu--siyaset-2711311/ (Milliyet)