Drama müzelerde hayat buluyor

TAKİP ET

'27. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi', 'Yaşayan Müze' ana temasıyla 2 – 5 Mart tarihleri arasında Bursa'da gerçekleştirilecek. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) 2 Mart Perşembe günü başlayacak olan kongre, Türkiye ve dünyanın farklı kentlerinden alanında uzman drama eğitmenlerini bir araya getirecek.

Reklam
Reklam

‘27. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi’, ‘Yaşayan Müze’ ana temasıyla 2 – 5 Mart tarihleri arasında Bursa’da gerçekleştirilecek. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) 2 Mart Perşembe günü başlayacak olan kongre, Türkiye ve dünyanın farklı kentlerinden alanında uzman drama eğitmenlerini bir araya getirecek.


Kentte ait değerlerin korunması, yaşatılması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına, kültürel birikimin her alanında çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çağdaş Drama Derneği işbirliğinde düzenlenen, ‘Yaşayan Müze’ ana temalı ‘27. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi’ne ev sahipliği yapacak. Yerli yabancı çok sayıda drama eğitmenini Bursa’da buluşturacak olan uluslararası etkinlik, drama alanında yapılan en büyük kongre ve müze buluşması olma özelliğine sahip... Diğer kongrelerden farklı olarak Bursa’nın ilçe ve köylerinde gerçekleştirilen atölye çalışmalarıyla yaratıcı dramayı sokağa indiren ve her yaştan insanla buluşturan kongre, Bursa Müzeleri’nin tanıtılması ve dünyaya duyurulmasına da olanak sağlayacak.

Atölye çalışmalarına rekor başvuru 
‘Yaşayan Müze’ temalı ‘27. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi’, Bursa Kent Müzesi, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM), Karagöz Müzesi, Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Merinos Enerji Müzesi, Bursa Göç Tarihi Müzesi, Hünkâr Köşkü Müzesi, Mahkeme Hamamı İbrahim Paşa Kültür Merkezi ile Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlikleri de kapsıyor.
Bursa’nın ilçe ve köylerinde 20 Şubat’ta start alan atölye çalışmaları tüm hızıyla sürerken drama meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği kongre kapsamında gerçekleştirilen ana temalı atölye çalışmalarına ise Türkiye’nin dört bir yanından gelen başvuruların sayısı 1000’e ulaştı.

Kongre sonunda 23 akademik bildiri yayınlanacak 
Matthew Ward, Jenny Staff, Vicky Cave, Rebecca Mileham, Ömer Adıgüzel, Hülya Gök, Ceyhan Özer, Ayşe Okvuran, Tinti Karpinnen gibi alanında uzman çok sayıda yaratıcı drama eğitmeninin atölye çalışmaları ile yer alacağı ‘27. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi’ boyunca uzmanlar, dünyada ve Türkiye’de yaratıcı drama ve müze ilişkisi hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. Yaratıcı drama ve müze ilişkisinin dünya üzerinde ve Türkiye’deki durumunun tartışmaya açılacağı kongrenin sonunda da 23 akademik bildiri yayınlanacak.

Açılış töreninde ritim şov var 
Kongrenin açılış töreni, 2 Mart Perşembe günü Eskişehir Anadolu Üniversitesi Drama Eğitmeni Doçent Doktor Ali Öztürk’ün ritim performansı ile başlayacak. Çağdaş Drama Derneği Bursa Temsilcisi, Ceyhan Özer’in açılış sunumu ile devam edecek kongrede Çağdaş Drama Derneği Başkanı Doçent Doktor Ömer Adıgüzel ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de birer konuşma yapması bekleniyor. Ayrıca kongrenin ilk oturumunda Türkiye’de eğitimde yaratıcı dramanın öncüsü ve Çağdaş Drama Derneği Onursal Başkanı Profesör Doktor İnci San ile Avrupa Müze Akademisi Başkanı Wim Van Der Weiden de söz alacak.
Uluslararası kongre öncesi gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Çağdaş Drama Derneği Bursa Temsilcisi Ceyhan Özer, üst düzey uluslararası organizasyonun Bursa’da yapılmasına destek veren ve Bursa’daki müzecilik anlayışının Avrupa’daki birçok müzeden daha iyi olmasını sağlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. 7’den 70’e herkesi kongreyi izlemeye davet eden Özer, kongrenin Bursa müzelerin tanıtılması ve kültür turizmi açısından oldukça önemli olduğunu söyledi.