Doping cezası ağır oldu! Gelecek sene Antalya'da yapılmayacak

TAKİP ET

Avrupa Halter Federasyonu'nun radikal bir kararla gelecek yıl Antalya'da yapmayı planladığı şampiyona için kararlar değişti. Doping cezalarından sonra Antalya'da yapılması planlanan Avrupa Halter Şampiyonası İsveç'e alındı.

Reklam
Reklam

Gençlerin ve özellikle 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nın düzenlendiği Arnavutluk'un başkenti Tiran'da toplanan Avrupa Halter Federasyonu Yönetim Kurulu ilk başta Türkiye'yi ve akabinde Antalya'yı üzecek bir karara imza attı. Türk heyetiyle görüşmelerin ardından şampiyonanın İsveç'te yapılmasına  son dakika olarak karar verdiği yetkili isimler tarafından açıklandı. Türkiye'de çok sayıda genç halter çalışıyor ve gelecek yıl için çalışıyordu ama bu durumda İsveç'e gitmeleri gerekecek. Türkiye'nin bu konuda geri bildirimlerinin olmadığı biliniyor.

TÜRKİYE İÇİN UZMANLAR DOPİNG CEZASI KESMİŞTİ

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar gazetecilerin ısrarı için yaptığı açıklamada, heyetlerinin, şampiyonayı yapamayacaklarına dair sebepleri EWF Yönetim Kurulu'na anlattığını söyledi. Bu açıklamadan sonra ise üzüldüğünü belirterek, "Evet bu şampiyona Antalya'da yapılacaktı. Ancak ülkemize son verilen doping cezası nedeniyle bunun imkansız olduğunu yönetim kurulu üyelerine aktardık. Onlar da bizim gerekçelerimizi haklı bularak Avrupa Şampiyonası'nın İsveç'te yapılmasını kararlaştırdı." diye konuştu.

TÜRKİYE HALTER ŞAMPİYONASINDA 1 YIL MEN OLMUŞTU

2018 Avrupa Halter Şampiyonası'nın, daha önce 23 Mart-1 Nisan'da Antalya'da düzenlenmesi planlanmıştı. Uluslararası Halter Federasyonu, Kosova'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Şampiyonası sırasında yaptığı toplantıda aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 9 ülkeye müsabakalardan 1 yıl süreyle men cezası vermişti. Şampiyona aynı tarihlerde İsveç'te düzenlenecek.