Doğduğun Ev Kaderindir'de izleyiciyi kızdıran hata

TAKİP ET

Yaşanmış bir hikayenin anlatıldığı TV8'in bomba dizisi Doğduğun Ev Kaderindir'de, Demet Özdemir'in canlandırdığı Zeynep karakterine az replik yazılması izleyici ve TV eleşitrmenlerinin tepkisine neden oldu.

Reklam
Reklam

Doğduğun Ev Kaderindir dizisinin tanıtım videolarında bülbül gibi şakıyan Demet Özdemir'in, dizideki Zeynep karakterine az replik yazılması izleyicileri kızdırdı.

Gerçek hayattan uyarlanan senaryosu ile ilgiyle izlenen dizide izleyicinin gözünden kaçmayan bu detay Twitter'da tartışma konusu bile oldu.

Psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu'nun Camdaki Kız kitabından yaşanmış, gerçek bir hayat hikayesinin anlatıldığı dizide haftalardır izleyiciye isyan bayrağı çektiren şey Zeynep'in başrolde oynamasına rağmen kısa kısa repliklerle geçiş yapılması.

Dizide 20'li yaşlarının sonuna gelmiş, küçükken yaşadığı acıları bir türlü unutamadığı için aradığı aşkı bulamamış ve evlenmekten korkan Zeynep karakterine hayat veren Demet Özdemir'in, sessiz ve donuk olması, repliklerinin çok kısa olması izleyicinin tepkisine neden oldu.

Hatta sosyal medyada ve internet medyasında bazı yazılarda Demet Özdemir'in Doğduğun Ev Kaderindir dizisindeki durumu ile ilgili yapılan bir eleştiri var ki dizi senaristlerini ve Demet Özdemir'i çok sinirlendirecek.

Öyle ki Zeynep karakterine yazılan repliklerin az olması Akşam gazetesi TV yazarı Barış Kocaoğlu tarafından "Görüntü var ses yok" diyerek eleştirildi.

8. bölümü ile ekrana gelen dizide Zeynep'in yine çok sessiz olması, dizi boyunca sayılı cümle kurması, sürekli üzgün ve ağlamaklı olması bu hafta da eleştiri konusu oldu.

Dizi yapımcılarının konuyla ilgili bir düzeltme yapıp yapmayacağı ise merak konusu oldu.

Hatta eleştirmenler bu durumun bir taktik bile olabileceğini iddia etti. İlk kez dram projesinde rol alan Demet Özdemir'in imajı ciddi şekilde zarar görebilir korkusuyla az replik yazıldığı söylendi. Dizinin senaristlerinin ilk bölümler için fazla replik yazmayarak oyuncuyu bir anlamda korumaya almış olabileceği düşünülüyor.