Diyarbakır'daki müzisyenlerden destek talebi
Son dakika 'KÜLTÜR SANAT' kategorisinde yer alan habere göre; Diyarbakır'da bir grup müzisyen Yenişehir ilçesi Sanat Sokağı girişinde bir araya gelerek, yetkililere kendilerine gereken desteğin sağlanması talebinde bulundu.
Sanat Sokağı girişinde alınan yoğun güvenlik önlemleri altında bir araya gelen müzisyenler kendilerine destek verilmesini istedi. Diyarbakır’da bulunan bazı müzisyenler adına açıklama yapan Engin Derya, eğence sektöründe bulunan tüm sanat sanatçı ve müzisyenlere sahip çıkılması çağrısında bulundu. Derya, “Biz Diyarbakırlı sanatçı ve müzisyenler olarak yetkililere sesleniyoruz. Normalleşme sürecine geçmişken on binlerce emekçi, bağımsız çalışan, sanatçı, müzisyen, canlı müzik ve sanat mekanları, restoran ve küçük işletmeler saat kısıtlamasından dolayı işlev dışı bırakılmıştır. Bilindik üzere bu sektörlerin işe başlama saatleri mercilerin belirttiği kapanış saatine denk gelmektedir. Yetkili mercilerin acilen müzik ve eğlence sektörünü destekleyici yeni kararlar ve uygulamalarla sanata, sanatçıya, tüm sanat çalışanlarına ve emekçilerine sahip çıkmalıdır’’ dedi.
Yapılan açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.
Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)
"Diyarbakır’daki müzisyenlerden destek talebi" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "03.06.2021" tarihinde "KÜLTÜR SANAT" haberlerine otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde "Haber16.com" editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "KÜLTÜR SANAT" haberleri kategorisinde yer alan "Diyarbakır’daki müzisyenlerden destek talebi" başlıklı haberlere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardadır.