Diyaliz hastasını UMKE ekipleri, kapalı köy yolunu aşarak kurtardı

TAKİP ET

Diyaliz hastasını UMKE ekipleri, kapalı köy yolunu aşarak kurtardı, başlıklı haberin detayında; Kilis'in Musabeyli ilçesinde diyaliz hastasını ambulans köy yolunun karla kapalı olduğu için gidememesi üzerine UMKE ekipleri, köyden alarak hastaneye sevkini sağladılar.

Reklam
Reklam

Kilis ve ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Musabeyli ilçesine bağlı Yedigöz köyünde 6 gündür kar nedeniyle hastaneye ve diyalize gidemeyen Halil Tilki, 112'yi arayarak yardım istedi. 112 Acil Sağlık ekipleri, köy yolunun kapalı olması ve dik yokuşlar nedeniyle köye gidememesi üzerine UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ekiplerinden yardım istedi. Kilis'ten yola çakan UMKE ekipleri, karlı köy yollarını aşarak Yedigöz köyüne ulaştı. 1,5 saatlik çalışma sonucu Halil Tilki, UMKE ekipleri tarafından alınarak Kilis-Hatay yolunda bekleyen ambulansa bindirildi. Halil Tilki, 6 gündür diyalize girmediğini, ağrıları attırdığı için mecbur bugün 112'yi aradığını ifade ederek, Mecbur olmamış olsam aramazdım. Allah devletimizden razı olsun dedi.




Diyaliz hastasını UMKE ekipleri, kapalı köy yolunu aşarak kurtardı başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 26.01.2022 tarihinde SAĞLIK haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. SAĞLIK haberleri kategorisinde yer alan Diyaliz hastasını UMKE ekipleri, kapalı köy yolunu aşarak kurtardı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)