Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan silahlı saldırıyı lanetledi

TAKİP ET

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine bu sabah düzenlenen silahlı saldırıyı lanetledi ve sorumluların derhal bulunarak adalete teslim edilmelerinin ve tekrarının yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınmasının önemini vurguladı

Reklam
Reklam

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine bu sabah düzenlenen silahlı saldırıyı lanetledi ve sorumluların derhal bulunarak adalete teslim edilmelerinin ve tekrarının yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınmasının önemini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine bu sabah düzenlenen silahlı saldırıyı lanetliyoruz. Bu saldırıda hayatını kaybeden Büyükelçilik personeline Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Geçmişte benzer saldırılara maruz kalmış olan Türkiye'nin, Azerbaycan halkının acısını derinden paylaştığı kaydedilen açıklamada, "Bu alçak saldırının sorumlularının derhal bulunarak adalete teslim edilmeleri ve tekrarının yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınması büyük önem taşımaktadır. Kardeş Azerbaycan asla yalnız değildir." denildi.

Açıklamada, Türkiye'nin Azerbaycan'a desteğinin her zaman olduğu gibi bundan sonra da kesintisiz devam edeceği vurgulandı.

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine, Bakü saatiyle 08.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda Büyükelçiliğin güvenlik amiri hayatını kaybetmiş ve 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)