"Dışarıda süremiyor" diyenlere kendi videosuyla cevap verdi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de yaptığı konuşmada ekrana yansıtılan kendisinin yerli otomobili test ettiği görüntüyü işaret ederek, "Bu da laciverti. Dediler ki 'bak dışarıda' süremiyor" şeklinde konuştu. O anlarda ise salonda alkış tufanı koptu.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu. Konuşma esnasında kendisiyle ilgili yapılan eleştirilere video üzerinden cevap verdi.

SÖZLERİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Erdoğan, ekranda yansıtılan kendisinin yerli otomobil sürdüğü anları salondakilere göstererek, "Dediler ki 'bak dışarıda' süremiyor" şeklinde konuştu. Erdoğan'ın bu sözleri salonda büyük alkış aldı.

"60 YILLIK HAYAL GERÇEKLEŞECEK"
Erdoğan ayrıca, "2023 sanayi ve teknoloji stratejimizi paylaştık. 2022 yılında seri üretime geçecek Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobil prototipini milletimizin takdirine sunduk. Türkiye'nin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine bir adım daha yaklaştık. Bu süreci yakından takip etmeyi ve desteklemeyi sürdürecek ve milletimizin hizmetine sunmayı başaracağız. Gemlik'te 1 milyon metrekarelik alanda üretim yapılacak. Teknoloji odaklı sanayi hamlesini başlattık. Geçtiğimiz yıl 136 milyar liralık sabit yatırım için teşvik belgeleri düzenledik. Toplamda 212 binin üzerinde ilave istihdam oluşturacağız" dedi.