DHA YURT BÜLTENİ - 9

TAKİP ET

=========================================

BOYADIKLARI EVLERİ KİRALIK OLARAK İLANA VERİP, DOLANDIRAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

KONYA'da boyadıkları evleri kiralık olarak sosyal medyada ilana verip, 4 kişiden yaklaşık 6 bin lira kapora alarak dolandırıcılık yapan Murat Karakaya (38) ve Aykut Demir (43) polis tarafından yakalandı. 2 kişi sevk edildiği mahkemece tutuklandı. 

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne gelen 4 kişi, sosyal medyada kiralık olarak ilana verilen daireler için kapora ödediklerini, ancak evlerin başka kişiler tarafından kiralandığı ve paralarını alamadıklarını belirtip şikayette bulundu. Bunun üzerine çalışma başlatan Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, verilen kiralık ilanları üzerinden şüphelilerin boyacılık yapan Murat Karakaya ve Aykut Demir olduğu belirledi. Araştırmayı derinleştiren polis, iki kişinin boyadıkları evleri fotoğrafını çekip, ilana koyup 4 kişiden yaklaşık 6 bin lira kapora aldığını saptadı. Dolandırıcılık suçundan 11 kaydı olan Aykut Demir ile farklı 4 suçtan kaldı bulunan Murat Karakaya, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.  

Şüphelilerden Aykut Demir'in ilk ifadesinde Ev sahibiyle komisyon karşılığı anlaşarak, evleri ilana ben koydum.dediği öğrenildi. Ancak ev sahibinin durumdan haberinin olmadığı anlaşıldı.

2 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. 

Görüntü dökümü:

----------------------

-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

Haber-Kamera: Salih BÜYÜKSAMANCI- /KONYA, DHA

=======================================

MERSİN'DE DENİZDEN MARKET ARABASI VE ÇANAK ANTEN ÇIKTI

MERSİN'de Çevre Haftası kapsamına gerçekleştirilen deniz dibi temizliğinde çanak anten, market arabası, halat, lastik ve plastik atık çıktı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nce Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında 'Deniz Dibi Temizliği ve Dalış Etkinliği' düzenlendi. Etkinliğe Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri katıldı. Program kapsamında dalgıçlar, deniz dibinden market arabası, halat, çanak anten, plastik atık ve ekosisteme zarar veren çok sayıda atık topladı. Etkinlik sonunda farkındalık oluşturmak için atıklar kıyıda sergilendi.

MEÜ Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas, denize atılan malzemelerin canlılar açısından risk oluşturduğunu belirtti. 

Görüntü Dökümü

--------------------

-Ekiplerin suya girmesi

-Atıkların sudan çıkartılması

-Atıkların sergilenmesi

-Prof. Dr. Deniz Ayas ile röp

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN,
DHA