DHA YURT BÜLTENİ - 8

TAKİP ET

Görüntü Dökümü:

-Karla kaplanan kara yolundan görüntüler

-Ekiplerin çalışmalarından görüntüler

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Burak CAN/KIRIKKALE

==================================================

AKSARAY'DA CAMİDE DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

AKSARAY'ın Armutlu Köyü Camisi'nde  merkez üstü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 13.24'de meydana gelen 7.6 şiddetindeki deprem hissedildi. Sarsıntı anı ise güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı.

Kahramanmaraş'ta 7.6 şiddetinde ikinci bir deprem meydana geldi. Deprem ise Aksaray'da hissedildi. Armutlu Köyü'nde ise öğle namazını kılmak için camide bulunan vatandaşlar deprem anına yakalandı. Sarsıntı anı caminin güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı. Görüntülerde sarsıntı sırasında camideki vatandaşlar,  tekbir getirerek tahliye etti.  Oturduğu yerden kalmayan yaşlı bir vatandaşı ise imam yardım ederek, camiden çıkmasını sağladı.  

Görüntü Dökümü 

------------------

- Camide vatandaşların namaz kılması

- Deprem sırasında avizelerin sallanması

-Cemaatin salavat getirmesi

-İmamın bir vatandaşa yardım ani güvenlik kamerasına yansıdı

Haber: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA

==================================================

SERİK'TE YARDIM SEFERBERLİĞİ

Antalya'nın Serik ilçesinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli ve 10 şehirde yıkıma neden olan 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrası afetzedelere ulaştırılmak için vatandaşlardan gelen yardımlar kaymakamlık tarafından toplanıyor. 

Serik Kaymakamlığı, Serik Belediyesi iş birliğinde afet bölgesindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yardım seferberliği başlattı. Çınaraltı Meydanı'ndaki zabıta binası önünde kurulan stantta toplanan gıda ürünleri, battaniye, ısıtıcı, el feneri, pil, uyku tulumu, çadır, bot, mont, temizlik malzemesi ve bebek bezi gibi yardım malzemeleriyle depremzedelere destek olmak amaçlanıyor.

Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Kaymakamlık olarak vatandaşlarımıza çağrı yaptık. Elimizden geldiği kadar Serik Belediyesi, muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yardım toplamaya başladık. Toplanan yardımları en kısa sürede bölgeye ulaştırmak istiyoruz. Yardımlarla ilgili listemiz var o yardımları kabul ediyoruz. Bize yardımda bulunan herkese teşekkür ediyoruz dedi. Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Bizim vatandaşımız çok duyarlı. İnsanlara yardım etmek için elinden gelen gayreti gösteriyor. Oradaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını bir an önce bölgeye ulaştırmak için belediye olarak çaba gösteriyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde en az zararla atlatacağımıza inancımız sonsuz diye konuştu. Serik Kaymakamlığı tarafından yardım malzemelerinin zabıta binasındaki ekiplere teslim edileceği belirtildi.
DHA