DHA YURT BÜLTENİ - 7

TAKİP ET

Görüntü dökümü

- KTÜ eski öğretim üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş açıklamaları

Haber-Kamera: Selçuk BAŞAR/Aleyna KESKİN TRABZON/DHA

==================================================

İZMİR'DEN DEPREM BÖLGESİ İÇİN 'UMUT HAREKETİ' BAŞLATILDI

İZMİR'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde meydana gelen deprem nedeniyle 'Umut Hareketi' başlatıldı. Soğuk hava koşullarında yaşamaya devam eden vatandaşlar için acil bir şekilde battaniye, ısıtıcı, çadırı gibi ihtiyaçların AFAD üzerinden kargo uçağı ile gönderildiğini aktaran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 230 kişilik yolcu uçağını 3 saat içerisinde göndereceğiz.  Arama kurtarma ekiplerimiz, battaniye, ısıtıcı, çadır, çadır altı mat gibi malzemeleri de bu uçağın kargosuyla gönderiyor olacağız dedi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yurdun, Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde birçok ilde hissedilen deprem için İzmir'den deprem bölgesine yardım ekipleri gönderildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediyelerinin başkanları ve İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Üyeleriyle birlikte deprem bölgesine yönelik yardım çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapılan toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, soğuk hava koşullarında yaşamaya devam eden vatandaşlar için acil bir şekilde battaniye, ısıtıcı, çadırı gibi ihtiyaçların AFAD üzerinden kargo uçağı ile deprem bölgesine gönderildiğini belirtti. İzmir'den deprem bölgesine 230 kişilik yolcu uçağının 3 saat içerisinde tekrar gönderileceğini dikkat çeken Başkan Soyer, Onunla da acil gitmesi gereken arama kurtarma ekiplerimiz, battaniye, ısıtıcı, çadır, çadır altı mat gibi malzemeleri de bu yolcu uçağının kargosuyla gönderiyor olacağız diye konuştu.

'ADANA LOJİSTİK KOORDİNASYON MERKEZİ OLARAK KULLANILACAK'

İzmir'den 'Umut Hareketi' başlattıklarını dile getiren Başkan Soyer, kentten gönderilen malzemeler için Adana'nın lojistik koordinasyon merkezi olarak kullanılacağını ve malzemelerin orada depolanacağını aktardı. Kampanyalarla İzmir'de toplanacak malzemelerin İZFAŞ Fuar İzmir'de bir araya getirileceğinin bilgisini paylaşan Soyer, Bugün maalesef Türkiye'de 10 büyük şehrimizi etkisi altına alan bir felaketle karşı karşıyayız. İzmir depreminde edindiğimiz tüm tecrübeyi oraya taşımak üzere büyük bir gayret içerisindeyiz. Hep beraber tek merkezden koordine ederek bütün bu desteği yardımı en güçlü şekilde oraya ulaştırmanın telaşı içerisindeyiz. Tüm mesele ulaşacak yardımın koordinasyonunda bitiyor. İzmir depreminde bunu yaşamıştık. Farklı kanallardan ulaşacak yardımlar zayi olabilir. Enerji kaybını ve israfı önlemek için doğru hedefe doğru zamanda ulaşmasını sağlamak için tek bir merkezden yardımı koordine etmeye karar verdik diye konuştu.Bir yandan AFAD üzerinden sürdüreceğimiz çalışmalar var, bir yandan sivil toplum kuruluşları ile sürdüreceğimiz çalışmalar var diyen Başkan Soyer, şöyle devam etti:En azından buradan söyleyebileceğimiz hızla bir 'Umut Hareketi' başlatıyoruz. Bu hareket battaniye, ısıtıcı, bot, mont temizlik malzemesi, hijyen kiti ve benzeri çok acil ulaştırılması gereken malzemelerden oluşuyor. Bunları vatandaşlarımızın satın almasını istiyoruz. Onların satın aldıklarını bizim bir misli artırarak deprem bölgesini ulaştırmamızı sağlamış olacağız. İlk kampanyayı böylece başlatıyoruz. Mobil yemek aracı yola çıkarttık, mobil hastanemizi yola çıkarttık. Sosyolog ve psikologlardan oluşan destek ekibimizi yarın sabah yola çıkıyor. Tüm İzmir'in gücünü birleştirerek olabildiğince büyük bir destek olmak için çabalıyoruz. İzmirliler el ele vererek kampanyayı büyütecektir. Bugünden itibaren açıkta kalacak tüm vatandaşlarımızın başını sokacakları bir yuva bulmak için bir kira bir yuva kampanyasını başlatıyor olacağız. İzmir'deki vatandaşlarımız evlerini açacaklar. Oradan vatandaşlarımızı burada misafir etmek için herkes evini yuvasını açmaya hazır. Buradan da oradaki vatandaşlarımıza duyurmuş olalım.

Görüntü dökümü

------------------------

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in konuşması

- Salondan detay görüntü

Haber: Kenan YEŞİL- Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,
DHA