DHA YURT BÜLTENİ - 6 

TAKİP ET

=======================================

ANTALYA'DAN DEPREM BÖLGESİNE GİDEN İTFAİYE ARACI MİNİBÜSLE ÇARPIŞTI, 1 ÖLÜ 3 YARALI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.4 büyüklüğünde meydana gelen ve Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Adana ve Osmaniye illerinde yıkıma neden olan deprem bölgesine Antalya'dan çeşitli birimlerden 400 kişilik kurtarma ve sağlık personeli yola çıktı. Deprem bölgesine giden Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye aracı Manavgat'ın D-400 Karayolu Gündoğdu Mahallesi kavşağında minibüsle çarpıştı. Kazada minibüste yolcu olarak bulunan Şükran Kulaksız (79) hayatını kaybederken, minibüste bulunan 3 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve trafik ekipleri sevk edildi. Şükran Kulaksız'ın cenazesi yapılan incelemenin ardından morga götürüldü. Yaralılar ilk müdahalelerinin ardından ilçedeki hastanelere götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Diğer yandan kazayı yara almadan atlatan itfaiye ekiplerinin ise deprem bölgesine doğru yola devam ettiği öğrenildi.

ANTALYA'DAN EKİPLER YOLA ÇIKTI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, düzenlediği basın toplantısıyla Antalya'dan yola çıkan ekiplerin bilgisini paylaştı. Deprem haberini alır almaz Antalya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi'ni bir araya topladığını, 6 araç ve 30 arama kurtarma personelinin acil olarak yola çıkardıklarını anlatan Başkan Böcek, hemen ardından ise bölgeye gönderiler araç, personel ve ekipman takviyelerin devam ettiğini söyledi. Yaşanan deprem felaketiyle mücadelenin siyaset üstü olduğunu vurgulayan Başkan Böcek, İktidarıyla, muhalefetiyle birlik olarak mücadele ediliyor. Genel merkezimiz aradı, bütün belediyeler, başkanlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarıyla afet bölgesinde olacağız dedi.

'TALEBE GÖRE YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK'

Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum, can kaybı sayısının artmamasını diliyorum. Dualarımız orada acil yardım bekleyen vatandaşlarımız için diyen Başkan Böcek, şunların kaydetti:

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ilk çıkan 6 itfaiye aracı 30 arama kurtarma personelinden oluşan ekibimiz Kahramanmaraş'a gitti. Hemen ardından 4 araç 15 arama kurtarma ekibimizi Hatay'a gitmeleri için yola çıkardık. Bir aşevi TIR'ı, 4 insanı yardım içeren kamyon, 1900 battaniye, ekmek ve su olmak üzere yolda. Ayrıca bir vinç, 2 TIR, ASAT içme suyu aracı, iki ekskavatör, 10 kişiden oluşan operatör ve teknik ekip yolda. Biri mobil toplam 5 jeneratör, 2 teknik ekip, 3 hilti ve yine 10 personelimiz yola çıkmıştır. ASAT'a ait 21 araç, kazıcı- yükleyici- kamyon yine ekskavatör- su arazözü de 60 personel ile yolda. Oradan gelecek talebe göre yardımlarımız devam edecek. Yine bölge vatandaşı için konaklama ihtiyacı olacak olursa Antalya olarak hazırız. Ayrıca afet yardım merkezimizi Cam Piramit'te kurduk. Vatandaşlarımız 444 94 20'yi arayarak  yardımlarını Cam Piramit'e getirebilirler.
DHA