DHA YURT BÜLTENİ - 5

TAKİP ET

 

=============

MALATYA'DA BABA İLE 8 YAŞINDAKİ KIZI KURTARILDI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye yurdun dört bir yanından arama-kurtarma ekipleri sevk edildi. Ordu İtfaiyesi Arama Kurtarma ekibi de Malatya'daki çalışmalara destek vermek amacıyla bölgeye sevk edildi. Depremin vurduğu Malatya'da, Hamidiye Mahallesi Aşıklar Sokağı'nda Ordu itfaiyesi ekipleri, arama-kurtarma çalışması başlattı. Enkaz altından küçük kızın sesini duyan ekipler, alanda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Çalışmaların ardından Sadiye Özdemir (8) ile babası Şahin Özdemir, 25 saat kaldıkları enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

'ANNEM KAÇAMADI'

Ekiplerle telefonda konuşarak babasının ve kendisinin bulunmasını sağlayan Sadiye Özdemir'in sözleri ise yürek burktu. Küçük kız, bahçeye çıkmak için hazırlandıkları sırada annesinin farklı odada depreme yakalandığını ve enkaz altında kaldığını söyledi. Sadiye Özdemir, Annem kaçamadı. Annem yanımızdan ayrıydı. Bize eşya almak için yatak odasına gitmişti bahçeye inecektik. Annemden hiç ses gelmiyor. Annemin elini çektim, tuttum sonra elimi bıraktı. Ondan sonra daha hiç elimi tutmadı. Annem enkazın altında kaldı dedi. 

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Küçük kızın enkazdan çıkartılması

-Küçük kız ile ekiplerin konuşması

-Enkazda arama çalışması

-Babanın enkazdan çıkartılması

-Diğer detaylar

Haber: Mustafa KIRLAK  Kamera: ORDU-DHA

==================================================

DEPREMİ UNUTMAYAN GÖLCÜK'TE, YARDIMLAR DAĞ OLDU

17 AĞUSTOS 1999 depreminin merkez üssü olan Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illere gönderilmek üzere vatandaşların getirdiği yardımlar adeta dağ oldu. Gölcük Belediyesi ve Kızılay tarafından toplanan yardımlar, TIR'larla bölgeye gönderilecek.

17 Ağustos 1999 depreminin merkez üssü olan Gölcük'te, halk depremzedelere yardım etmek için seferber oldu. 24 yıl önce aynı zorlukları yaşayan vatandaşların, Kahramanmaraş ve çevresindeki deprem bölgesine gönderilmek üzere getirdikleri yardım malzemeleri adeta bir dağ gibi birikti. Gölcük Belediyesi ve Kızılay tarafından Kavaklı Kültür Merkezi'nde toplanan yardımlar, gıda, giyim, temizlik malzemesi gibi sınıflara ayrıldıktan sonra, TIR'lara yüklenerek deprem bölgesine gönderilecek.

Kongre merkezine yardım getiren Ali Esastürk, Ben de yaşadım depremi. Buradaydım. Duygularımız çok kabarık. Gözlerimiz doluyor, duygulanıyoruz. Kardeşlerimiz için üzülüyoruz. Dua ediyoruz dedi.Giyim yardımı yapan Rümeysa Usta, Biz de Gölcük depremini yaşadığımız için onları en iyi biz anlarız. O yüzden biz de yardım etmek istiyoruz. Yanlarında olmak istiyoruz. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun. Kalanlara da Allah sabır versin diye konuştu.

Ailesiyle birlikte yardım getiren Emre Bal, Gerçekten kötü bir durum. Bunu biz de yaşadık zamanında. Bundan dolayı çok duygusal bir dönem geçiriyoruz açıkçası. Oradaki vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Elimizden geldiğince de yardımda bulunmak istiyoruz. Allah yardımcıları olsun. Şartlar, hava koşulları gerçekten kötü dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

- Yardım toplama noktasından görüntüler

- Röpler

- Detay

HABER-KAMERA: Dinçer AKBİR/GÖLCÜK(Kocaeli),
DHA