Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Tatar: Tablo çok ağır

TAKİP ET

 AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Tablo çok ağır. Çok geniş bölgeye yayılan büyük bir depremle karşı karşıyayız. Şu ana kadar toplam yaşamını yitiren vatandaşımızın sayısı 1762, yaralı sayısı 12 bin 68, yıkılan bina sayısı 5 bin 606 olarak son kayıtlarımızda yer alıyor dedi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD'da basın toplantısı düzenleyerek depreme ilişkin son verileri paylaştı. Ölü ve yaralı sayısının giderek arttığını bildiren Tatar, Tablo çok ağır. Çok geniş bölgeye yayılan büyük bir depremle karşı karşıyayız. Şu ana kadar toplam yaşamını yitiren vatandaşımızın sayısı 1762, yaralı sayısı 12 bin 68, yıkılan bina sayısı 5 bin 606 olarak son kayıtlarımızda yer alıyor diye konuştu.

Bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekipleri hakkında da bilgi veren Tatar, Bir yandan da depremin etkilediği alanlarda arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor. Bölgeye şu ana kadar sevk edilen personel sayısı 10 bin 176'ya çıktı. Bu personel sayısı sürekli artıyor. Bu 10 bin 176 arama kurtarma personeli sayının yanında 10 bin 409 AFAD gönüllüsü ve destek ekipleri bölgeye intikal etmiş durumda ve bu ekipler 216 araç ve 3 bin 226 iş makinesi ile bölgedeki arama kurtarma faaliyetlerini sürdürüyorlar açıklamasında bulundu.

Depremzedelere yapılacak yardımlar hakkında da AFAD'ın hesaplarını işaret eden Tatar, Yoğun bir şekilde vatandaşlarımızdan afet bölgesine bağış yapma isteği var. AFAD'ın bağış hesapları var. Bu hesaplar sürekli olan hesaplar ama özellikle bu tür afet dönemlerinde doğal olarak daha çok öne çıkıyor. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımızın AFAD'ın web sayfasında ve Twitter hesabından da yayımladığımız farklı farklı bankalar üzerinden bağış yapabilecekleri hesaplar var. Bu hesaplara girerek kısa mesajla veya bu hesaplardan bağışlarını yapabilirler ifadelerini kullandı.

'350 MİLYON LİRA YARDIM YAPILDI'

Tatar, şu ana kadar 250 milyon lirası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 100 milyon lirası da AFAD'dan olmak üzere bölgeye 350 milyon lira acil yardım ödeneği sevk edildiğini aktardı. Tatar, enkazdan çıkarılan depremzede sayısına ilişkin soruya ise, 6 bin 800 civarında yanıtını verdi.
DHA