Deniz altından yolcu taşıyan Marmaray rekor kırdı

TAKİP ET

Teknolojinin gelişmesi yerin altından değil denizin altında olan ulaşımı hız kazandırdı. Marmaray 4 yılda 226 milyondan yolcu taşıyarak bir rekora imza attı. Vatandaşın iki yaka arası sadece 4 dakika süren Marmaray'a olan ilgisi devam ediyor.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin en tarihi kentlerinden ve aynı zamanda en kalabalık şehirlerinden birisi olan İstanbul’da nüfus 20 milyona yaklaşıyor. Bazı ülkelerin nüfusundan bile fazla nüfusa olan bu şehirde ulaşım her geçen gün zor hale geliyor. Özel araçlarla yada toplu taşıma araçlarıyla ulaşım ülke büyürken ve gelişirken çok zor bile hale gelmeye başlamıştı. Türkiye’nin büyümesi demek ekonominin gelişmesi demektir ve bu yüzden özel araç sayısı artış gösteriyor ve çok daha fazla şirket açılıyor. Hem araç sayısı artıyor hem de nüfus sürekli artış gösterdiği için Marmaray gibi teknolojiler artık bu şehrin ihtiyacı olan teknolojiler arasında yer alıyordu.

MARMARAY GÜNDE 333 SEFERE RAĞMEN AŞIRI KALABALIKTIR

İki kıta arasındaki ulaşımı trafik olmadan hızlı bir şekilde sağlayan ve insanların tek tercihi olan Marmaray büyümeye ve hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre tam 4 yıl boyunca 226 milyondan fazla yolcunun taşındığı Marmaray’ın kullanım oranı çok net bir şekilde ortaya çıktı. Bununla ilgili olarak ortaya çıkan istatistiklere baktığımız İstanbul’da ulaşımın ne kadar önemli olduğunu ve Marmaray’ın ulaşımın yüzde kaçını karşıladığını çok net bir şekilde gördük. Marmaray’ın bu denli hız kazanmasının sebebi ise elbette insanların iş yerleri ve evleri arasındaki bağlantı oluyor. Sirkeci’de çalışan birisi o bölgede bir ev satın alamayacağı için her gün Maltepe gibi yerlerden iş yerine gidip gelmek zorunda kalıyor.

GÜNDE 200 BİN YOLCU TAŞINIYOR Günde yapılan 333 seferler birlikte yaklaşık olarak 200 bin kadar yolcunun taşındığı belirtiliyor. Bunu düşündüğümüzde gerçekten de göğsümüz kabarıyor çünkü günde 200 bin yolcunun taşındığı bu muhteşem teknolojinin aksadığı bir gün bile olmuyor. Elbette bazen ciddi sorunlar oluşabiliyor ama Cumhuriyet tarihinde bir ilk olarak bu tür ulaşım araçları var ve sorunların olması çok normaldir. İki kıtayı otobüsle 1-2 saat içerisinde geçebilirken Marmaray ile sadece 4 dakikada kıta değiştirebiliyorsunuz.