'Daha güçlüyüm' diyerek vücut kıllarını almayı bıraktı

TAKİP ET

Günümüz güzellik dayatmasına karşı çıkan 19 yaşındaki Macey Duff, kendini daha güçlü hissettiğini söyleyerek vücut kıllarını almayı bıraktı.

Reklam
Reklam

Günümüz toplumunda güzellik standartları her geçen gün değişmeye devam ediyor. "Her zaman bakımlı ve güzel olmasın!" gibi baskılar kuran bu algılar birçok kadını değişikliğe zorlasa da bu dayatmaya direnenler de yok değil. Toplumun dayattığı güzellik standartlarına karşı çıkan ve vücut kıllarını almayı bırakan Macey Duff, yeni görüntüsüyle oldukça mutlu görünüyor. Görenlerin her ne kadar midesi bulansa da genç kız almadığı vücut tüylerinin sergilediği fotoğraflarını paylaşmaktan da çekinmiyor. Aslen Nevadalı olan 19 yaşındaki Macey Duff, henüz 10 yaşındayken toplum baskısına dayanamayarak vücut kıllarını almaya başladı. "Yaklaşık 10 yaşındayken vücut kıllarımı almaya başladım. Neden mi? Çünkü etrafımdaki tüm kadınlar bunu yapıyordu, bana da bunu yapmam gerektiği öğretildi." diyen Macey Duff, yaklaşık 6 yılını vücut kıllarından utanarak geçirdi.

2016 yılında Hawaii'ye taşınan Macey'nin vücut kılları hakkındaki düşünceleri birden bire değişti. Duff, "Vücudumda en ufak bir kıl gördüğümde hemen tıraş ediyordum. İnsanların koltuk altıma, bacaklarıma ya da bikini bölgeme bakma ihtimali beni geriyordu. Kendimi olduğum gibi kabul etmekte büyük problemler yaşıyordum. Vücudumu tıraş edip cildimi tahriş ettikçe kendime ve toplumun getirdiği zorunluluklara kızıyordum. Olmak istediğim kişi bu değildi" dedi. Her şey, Macey'nin ikiz kardeşi Ally'nin plajda gördüğü bir kadınla başladı. Vücut kıllarını almayan ve özgürce eğlenen bu kadın, iki kız kardeş için de yol gösterici oldu. Genç kız, "O kadını şahsen görmememe rağmen vücut kıllarını almadığını duymak bana güç verdi. Kısa süre sonra Instagram'da vücut kıllarını almayan bir kadın gördüm. Fotoğraflarında bacak kılları net bir şekilde belli oluyordu. Vücut kıllarını özgürce gösteren bir kadını ilk defa gördüğüm için şok oldum. Toplumun dayattığı 'seksi olmak', 'güzel olmak' gibi kavramlara karşı çıkan birini görmek, resmen üzerimden koca bir yükün kalkmasını sağladı" dedi.

Plajdaki kadından etkilenen kardeşler, vücut kıllarını almayı bıraktı. "İlk başlarda insanların tepkilerinden fazlasıyla korkuyordum." diyen Macey, şu anda oldukça mutlu ve kararından hiç pişman değil. İnsanların ağır eleştirilerine rağmen kendini olduğu gibi kabul eden ve bu şekilde çok mutlu olan Macey, "Ailem ve kız kardeşlerim bana çok destek oldular" diyor. "Ailem bana karşı olan desteğini asla esirgemedi. İki kız kardeşim de tıraş olmayı bıraktı ve annem de koltuk altı tüylerini almıyor. Hatta bir gün kız kardeşimle beraber koltuk altı tüylerimizi farklı renklere boyadık ve çok eğlendik. Bunu gören bazı arkadaşlarımız aradıkları gücü kendilerinde bulup tıraş olmayı bıraktı. Bulunduğum konumu, kendimde bulduğum gücü ve bu stressiz hayatı çok seviyorum. Vücut kıllarımı tıraş etmeyi bırakana dek kim olduğumu bilmiyormuşum. Şimdi kendime derin bir sevgi besliyorum" diyerek verdiği karardan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Olumsuz ve kırıcı yorumlara karşı oldukça cesur bir tavır sergileyen Macey, "Kendim olmanın rahatlığına vardım ve bedenimin doğal halini çok seviyorum." diyor. Çevresindeki insanların rahatsız edici davranışlarına maruz kaldığını söyleyen Macey Duff "Dışarıya çıktığımda insanlar beni işaret ediyor ve fısıldaşıyor. Kimi zaman gerçekten kırıcı yorumlara ve gülüşmelere maruz kalıyorum. Ancak tüm bunlar hiç umrumda değil, kendi fotoğraflarımı çekip sosyal medyada paylaşıyorum. Kimin ne düşündüğünü gerçekten önemsemiyorum" dedi. 19 yaşındaki genç kız "İnsanların doğal bir durumu bu denli iğrenç bulması beni çok şaşırtıyor. Bu benim vücudum ve vücut kıllarımın olması da oldukça doğal. Benim bu denli sevdiğim vücuduma gelen nefret yorumları gerçekten şaşırtıcı" yorumunda bulundu.

Genç kız "O noktadan sonra vücut kıllarımı almayı bıraktım ve bundan çok memnunum. Koltuk altı kıllarımı almamak, ilk dönemlerde oldukça zordu. Özellikle ilk birkaç hafta büyüyen kıllar, koltuk altımda kaşıntıya ve tahrişe neden oluyordu. Neyse ki o dönemi atlattım. Şimdi vücut kıllarım daha uzun ve yumuşak. Üzerimdeki baskı kalktığı için vücudumu sevmeyi öğrendim ve artık daha mutluyum" dedi.