Cumhuriyet Savcısı'ndan CHP'deki rüşvet tartışmalarıyla ilgili açıklama!

TAKİP ET

Son dakika haber : Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Sinan Aygün ve Mansur Yavaş arasında yaşanan rüşvet tartışmasıyla ilgili "Soruşturma izini istemesine gerek yok, genel hükümlere tabi" dedi.

Reklam
Reklam

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında rüşvet iddialarında bulunan ve hakkında disiplin soruşturması başlatılan eski CHP'li vekil Sinan Aygün, CHP'den istifa etti. CHP'deki büyük tartışmalara yol açan rüşvet iddialarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman açıklama yaptı.

Kocaman, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile eski CHP'li Sinan Aygün arasındaki "rüşvet" tartışmasına ilişkin ise, "Karşılıklı suç duyuruları var ve hepsiyle ilgili soruşturma açıldı. İlgili savcılar çalışmalarını yapıyor" dedi.

FETÖ İLE MÜCADELE VURGUSU

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, "FETÖ/PDY ile mücadelede çok ciddi mesafe kat edildi. Bu örgütün yüzde yüz temizlendiğini kimse söyleyemez ancak örgütün operasyonel gücü kalmadığını söyleyebiliriz. Ancak bu örgütle mücadelede kesinlikle zafiyete düşmemek gerekir. Ankesör soruşturması kapsamında 6 bin 906 kişi hakkında soruşturma açıldı. 2 bin 765 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bin 107 kişi tutuklandı. 754 kişi etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandı." açıklamasında bulundu.