Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröristler çekilmedi, Şehitler var"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve Rusya ile varılan mutabakatlarda tanınan süre içerisinde YPG'nin tamamen çekilmediğini belirterek, "Daha bu sabah Suriye Milli Ordusu'ndan 11 şehit var." dedi.

Reklam
Reklam

Macaristan ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Milli Ordusu'nun bu sabah 11 şehit verdiğini söyledi. PKK/YPG'nin çekilmesi konusunda ABD ve Rusya'nın sözünü tutmadığına vurgu yapan Erdoğan, "Bize söz verenler şu an bunu gerçekleştirmiş değil. 150 saat geçti teröristler çıkmış değil." dedi.

"KARŞI TARAFTA BUNDAN ÇOK DAHA FAZLASI ÖLDÜRÜLDÜ"
YPG/PKK'lı teröristlerin Suriye Milli Ordusu'na (SMO) saldırdığını da dile getiren Erdoğan, "Saldırılara SMO aynı şekilde misliyle onlara cevap veriyor. Bu sabah SMO'dan 11 şehit var. Tabi karşı tarafta bundan çok daha fazlası öldürüldü." diye konuştu.

BARIŞ PINARI HAREKATI
Barış Pınarı Harekatı'na da değinen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; "Ülkemizin gerçek dostlarını görme bakımından önemli bir fırsat oluşturmuştur. Tüm dost devletlere teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Türkiye'yi karşısına almak pahasına teröristlerin hamiliğini yapanları, kiralık katillere kol kanat gerenleri unutmayacağız.