Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (4)

TAKİP ET

"Esasen biz 'politika metni' diye kamuoyunun önüne çıkartılan beyanların gerisindeki rövanşist zihniyete yabancı değiliz" -"Adını doğru koymak lazım, bunlar ülkenin yönetimine değil milletin kazanımlarını yağmalamaya talipler. İnşallah 14 Mayıs'ta milletimiz bir kez daha bu yağmacılara 'yeter' diyecek. Sözün de kararın da geleceğin de kendisine ait olduğunu sandıkta ortaya koyacağı iradeyle gösterecektir" -"Bay Kemal hiç üzülme bu akşam TRT yayınını Çankaya Köşkü'nde yapacağım. Çankaya Köşkü bizim şahsi malımız değil tamamı ile milletin malıdır. Aynı şekilde Külliye'miz de yine milletin malıdır. Bunlar seni niye bu kadar rahatsız etti?"

Reklam
Reklam

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, altılı masanın açıkladığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ne ilişkin, "Esasen biz 'politika metni' diye kamuoyunun önüne çıkartılan beyanların gerisindeki rövanşist zihniyete yabancı değiliz." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Karadeniz'de yeni keşifler ve yeni değerlendirmelerle bir trilyon dolarlık gaz rezervine ulaşmanın gururunu milletle paylaştıklarını hatırlattı.

Şehir hastanelerinin en büyüğünü Ankara'da Etlik'te hizmete açtıklarını anımsatan Erdoğan, "Bay Kemal, sen SSK'nın Genel Müdürlüğünü yapmıştın, ne haldeydi SSK biliriz, seni oradan tanırız. Ne hale getirdin oraları biliriz. Rahmetli Savaş Ay hayatta olsa da sana o yaptığın Genel Müdürlüğü tekrar bir anlatsa. İşte biz bunları yaparken altılı masanın tek yaptığı hiçbir sonuç çıkmayan toplantılar." diye konuştu.

Erdoğan'ın "Şimdi şehir ziyaretlerimizi şöyle görüntüleriyle hızlıca bir hatırlayalım." sözlerinin ardından salonda, "Aşkınan koşan yorulmaz" başlıklı video izletildi. Videoda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşlarla buluştuğu, çeşitli projelerin açılışını gerçekleştirdiği görüntülerle, altılı masanın toplantı haberlerine yer verildi. Görüntülerde yerli otomobil Togg'un ekranlara yansıdığı anlar, partililerden yoğun alkış aldı.

-"Bizim icraatlarımıza onların hayalleri bile yetişemiyor"

Videonun ardından konuşmasını sürdüren Erdoğan, "Onlar varsın altılı masada devam etsinler, biz meydanlarda devam ediyoruz. Nasip olursa bu hafta da Aydın'dayız. Durmak yok. Rahmetli Özal'ın da dediği gibi; bizim icraatlarımıza onların hayalleri bile yetişemiyor." ifadelerini kullandı.

İl ziyaretlerinde kendisini sevgi ve coşkuyla bağrına basan tüm vatandaşlara şükranlarını sunan Erdoğan, "Teker teker saymaya kalksam değil saatler günler sürecek. Bu eser ve hizmet siyasetimizle 14 Mayıs seçimlerinde de bizimle yarışacak rakip bulamayacağımız anlaşıldı. Biz sözümüzü yine milletimize söyleyecek, yarışmamızı yine kendi projelerimizle kendi icraatlarımızla yapacağız. Onlar ülkelerini emperyalistlere peşkeş çekmek için sağa sola göz kırpa dursun, biz Türkiye Yüzyılı'nın inşasına başlayacağız." diye konuştu.

Erdoğan, altılı masanın açıkladığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni anımsatarak metne ilişkin eleştirilerde bulundu.

"Açıkladıkları programı, ülkenin meselelerini çözmek, millete hizmet etmek için değil Batılı efendilerinden 'aferin almak' için hazırladıklarını açıkça ikrar etmekten çekinmiyorlar." ifadesini kullanan Erdoğan, "Dün 'göbeğini kaşıyan adam' diyerek değerlerine hakaret ettikleri milletin, bugün tıpış tıpış gidip 'Bize oy vereceksiniz.' diyerek iradesini hiçe sayıyorlar. Esasen biz 'politika metni' diye kamuoyunun önüne çıkartılan beyanların gerisindeki rövanşist zihniyete yabancı değiliz. Hükümete geldiğimizde vesayet güçlerinin bize dayattığı, gezi olaylarında şart olarak önümüze konan, terör örgütlerinin saldırılarının hedefinde olan, uluslararası mecralarda diplomatik dille hep karşımıza çıkartılan, kendilerini siyasi ve hukuki mecralarda engellemek için uğraştıkları ne varsa hepsi de bu metnin ruhunda mevcuttur." dedi.

Kendileri Türkiye Yüzyılı hayali ve hazırlığıyla geleceğe bakarken altılı masanın milletin kazanımlarına göz dikmek dışında hiçbir niyetlerinin ve heveslerinin olmadığının bu vesileyle bir kez daha gördüklerini dile getiren Erdoğan, "Millete ait olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni şahsımızın malı, halen Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılan Çankaya Köşkü'nü atıl bir yer olarak tasavvur eden zihniyetin çapı işte bu kadardır." ifadelerini kullandı.

-"Çankaya Köşkü şahsi malımız değil"

AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana katıldığı 15 seçimi kazanmalarına rağmen her seçime olduğu gibi 14 Mayıs'ta yapılacak seçime de ilk günkü ciddiyetle, azimle, inançla, heyecanla hazırlandıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bay Kemal hiç üzülme, bu akşam TRT yayınını Çankaya Köşkü'nde yapacağım. Çankaya Köşkü, bizim şahsi malımız değil. Tamamı ile milletin malıdır. Aynı şekilde Külliyemiz de yine milletin malıdır. Bunlar seni niye bu kadar rahatsız etti? Ne kadar bu rahatsızlığını sürekli dışa vurdun. Buraya gelen dünya liderleri, burayı gördükleri zaman hep burayla iftihar ettiler ve tam aksine 'Güçlü devletler, büyük devletler bu eserlerle büyürler.' ifadesini kullandılar.

Siyasi hayatları boyunca tek bir seçim kazanamamış olanların şimdiden cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık, kurum, rant paylaşma hırsıyla birbirlerini masa altından tekmelemeleri, asıl niyeti açıkça ortaya koyuyor. Adını doğru koymak lazım, bunlar ülkenin yönetimine değil milletin kazanımlarını yağmalamaya talipler. İnşallah 14 Mayıs'ta milletimiz bir kez daha bu yağmacılara yeter diyecek. Sözün de kararın da geleceğin de kendisine ait olduğunu sandıkta ortaya koyacağı iradeyle gösterecektir."

(Sürecek)


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)