Cinsel ilişki bağımlılığı gerçek bir hastalık çıktı

TAKİP ET

Bahaneymiş gibi düşünülen 'cinsel ilişki bağımlılığı'nın bir hastalık olduğu ve beyindeki bir reaksiyondan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

İsveç'te yapılan bir araştırmada, zaman zaman şüpheyle karşılanan "cinsel ilişki bağımlılığı" hastalığının beyindeki bir reaksiyondan kaynaklandığı ve gerçek olduğu" sonucuna varıldı

Times'ın haberine göre Epigenetik adlı bilimsel bir dergide yayımlanan araştırmada "cinsel ilişki bağımlısı" olduğunu söyleyenlerde, olağandışı bir genetik faaliyet görüldü. Bu durumun da beyinde normalin çok üzerinde "aşk hormonu" diye bilinen oksitoksin salgılanmasına neden olduğu belirtiliyor.

Çalışmayla bu rahatsızlığın tedavisinde yeni yöntemler aranabileceği ve cinsel ilişki bağımlılığının meşru bir rahatsızlık olduğunun nihayet kanıtlanış olabileceği vurgulanıyor. Araştırmayı yapan uzmanlardan biri olan, İsveç'teki Umea Üniversitesi'nden Jussi Jokinen, "Hastalığın biyolojik nedenleri konusunda giderek artan kanıtlar var. Tabii ki çok tartışmalı bir teşhis ama şimdi bunun gerçek olduğunu düşünüyoruz." diyor.