Çin'den gelen son görüntüler, ölü sayısı hakkında spekülasyonlara sebep oldu

TAKİP ET

Çin'in Vuhan şehrinden yayılan koronavirüsün şu ana kadar 427 kişinin ölümüne sebep olduğu açıklandı. Ancak Çin'den gelen son görüntüler ölü sayısına ilişkin kamuoyunda kafa karışıklığına sebep oldu. Geçtiğimiz günlerde bazı kaynaklar, virüsten hayatını kaybedenlerin sayısının gizlendiğini iddia etmişti.

Reklam
Reklam

Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan ve şu ana kadar 427 kişinin hayatını kaybettiği koronavirüs salgını ile ilgili görüntüler gelmeye devam ediyor. Dehşete düşüren görüntüler, virüsün sebep olduğu ölü sayısı hakkında kafa karışıklığı yarattı. Kamuoyunda ölü sayısının gizlendiği iddiası ortaya atıldı.

DEHŞETE DÜŞÜREN GÖRÜNTÜLER
Çin'in yerel kaynaklarından paylaşılan bir görüntüde, virüsten hayatını kaybedenlerin cesetlerinin krematoryumda yakılmak üzere bekletildiği anlar yer alıyor. Sedyeler üzerinde art arda dizilmiş cesetler, virüsün sebep olduğu ölü sayısı hakkında kafa karışıklığı yarattı. Görüntüler, kamuoyunda 'ölü sayısının saklandığı' iddiasının yayılmasına sebep oldu.

ÇİNLİ DOKTORLARIN SUSTURULDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ
SARS salgınından beri dünyanın en ölümcül hastalıklarından biri olan koronavirüs ile ilgili gündemi sarsacak bir iddia ortaya atılmıştı. New York Times'a konuşan bazı kaynaklar, Çin hükümetinin, hastalıkla ilgili açıklamalarda bulunan doktorları susturmak için baskı uyguladığını öne sürmüştü.

KORONAVİRÜS PAYLAŞIMI YAPAN DOKTORA CEZA GELMİŞTİ
Son yılların en büyük salgını olan koronavirüs ile ilgili Aralık ayında paylaşım yapan bir doktorun ceza aldığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı.

SON 24 SAATTE 64 KİŞİ ÖLDÜ
Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC) ayrıca ülkede koronavirüs salgını nedeniyle son 24 saatte 64 can kaybının olduğunu, yeni tespit edilen vaka sayısının 3 bin 235 olduğunu bildirdi.
NHC, ülkedeki can kaybının 414'ünün koronavirüs salgının merkez üssü olan Hubey eyaletinde gerçekleştiğini, eyaletteki vaka sayısının ise 13 bin 522'ye yükseldiğini kaydetti.